Close

Strona 36 z 41 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Właśnie przed chwilą wróciłem z Bieszczad, konkretnie z Połoniny Wetlińskiej, widoczność na górze 20 metrów, wieje jak halny w Tatrach, wycieczka nie udana.
    Miałem zamiar przejść z Wetlińskiej na Caryńską ale nie było sensu, musiałbym obciążyć plecak żeby mnie nie porwało.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

No to i ja napiszę, bo góry też są moją pasją. Więc w czerwcu Tatry zaliczyłem, szlak Roztoka-5tka-Świstówka-Morskie-Czarny staw i powrót nieszczęsnym asfaltem do Palenicy. Kolejny to był od Kuźnic przez Kasprowy-Czerwone-Dolina Tomanowa- do Kościeliskiej. Nastawiałem się na długie szlaki, niezbyt wymagające jesli chodzi o ekspozycje, ale dość męczące w kilometrach. Innych spacerowych szlaków nie liczę bo to powtórki. No i na tym sezon w Tatrach na ten rok zamknąłem.
    We wrześniu zaliczyłem jedną z wysp na Antlantyku z myślą o zaliczeniu ich szlaków i gór. Piękne mają góry o świetnej geologii, urwiska skalne i widoki można rzec ciekawsze niż w Tatrach, zważywszy że otoczone bezmiarem oceanu, o florze nie wspominając. Taka podzwrotnikowa jakby dżungla z górami i oceanem.
    No i pora obecna, czyli polska złota jesień. Zacząłem ją w minioną sobotę. Znów postawiłem na długi męczący szlak.
    Padło na moje sąsiedztwo czyli Beskid Śląski, z którym chcę się zbratać tej jesieni i być może zimy. Poszedłem od Skrzycznego przez Malinowskie Skały-Gawlasi-Magurka Wiślana-Barania Góra. Zważywszy że wg. opisu wychodzi 4h, internetowy kalkulator szlaków podaje 3h w jedną stronę, pobiłem chyba samego siebie robiąc to w 2.10h Pogoda była idealna, słoneczko i lekki wiaterek, wymarzona na długie beskidzkie podejścia. Z powrotem tą samą trasę przez Skrzyczne do Szczyrku i circa jakieś 25km zaliczone
    Jak pogoda dopisze to w kolejne weekendy wypad w Beskidy będzie...
    Nikon i podróże ...

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Scarpa Kinesis Pro, wersja bez ceraty.
    Wiele miałem par butów górskich,od niskich po wysokie, zresztą to moje 6 Scarpy
    Nie wiem co takiego mają w sobie, ale tak wygodnych, chroniących kolana - zwłaszcza przy schodzeniu, butów dotąd nie miałem.
    Buty skatowałem już jak mogłem, nadal jednak nie chcą się uszkodzić, w związku z czym nie mam pretekstu do kupna nowych.
    Nie jest to fajna informacja dla takiego lansera jak ja
    Co to za lans w dwuletnich butach;p?
    W każdym razie, jeśli ktoś jest na kupnie - szczerze polecam.

Oszczędny w słowach Awatar vegetables
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

U mnie podobnie - nie udało się zrealizować wszystkich planów jednak rok muszę uznać za udany, jest postęp jest wygrana. W Tatry udało się wybrać w sumie 8 razy. 3 razy pozaszlakowo, 5 razy szlakowo. Udało się również liznąć nieco taternictwa. Miejmy nadzieję, że przyszły rok przyniesie stabilniejszą pogodę przez co większą ilość wyjazdów bo szykuje mi się przełom.

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No, chwalić się Panowie... - bo sezon w pełni, a wątek martwy
    Ja już Rysy mam za sobą - a także Giewont;p
    Oczywiście, na Giewoncie "cześć" nikomu w tłumie 50 - tysięcznym nie powiedziałem

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Wczoraj byliśmy w Tatrach Słowackich, w dolinie pięciu stawów Spiskich, przy chacie Teryego.
    Pogoda dopisała, czyste bezchmurne niebo, ruch na szlaku umiarkowany.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

No, a ja w końcu kupiłem w dobrej cenie budżetowe buciki Aku Camana, teraz wyczekuję z niecierpliwością, jeszcze kilkanaście dni
    Mam nadzieję, że uda się choć trochę pochodzić, wszystko zależy jak będzie się czuła nasza 4-latka, no i moja forma z ponad 20-to kilowym, żywym klockiem
    W ramach odciążania pakunku na szlak mam zamiar wziąć tylko RX100 III, lustro zostaje na bliskie spacerki.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Jak Ci pisałem Tomku, od roku się wyleczyłem z "lustra" w górach, stawiam na mobilność, kondycję i mało klamotów w plecaku, podobnie jak Ty.
    Zaliczyłem znów szlak Czerwone - Tomanowa - Kościeliska
    W planach na ten rok : Kościelec, Rysy, Polski Grzebień i wiele innych pomysłów w głowie ale zależnych na pewno od pogody !
    Pozdrawiam tatromaniaków
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

E tam, ja zawsze taszczę lustro do góry, trudno ciężko to ciężko nie którzy noszą plecaki wypchane piwem i dają radę, więc My z lustrem nie damy?
    Jak pisałem w grupie i pod zdjęciem Pawła. Może można by było zorganizować wypad jednodniowy gdzieś w Taterki?
    tak za 2 tygodnie, jeśli by pogoda dopisała? Co o tym myślicie?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Ja przyznam szczerze, że zazwyczaj nosiłem lustro ze sobą, z lekkim 18-200 :P Teraz niestety zdrowie zmusiło do limitowania obciążenia więc lustro razem ze wszystkimi rzeczami których nie uważam za absolutnie niezbędne zostaje. Myślę o czymś mniejszym, może z wymienną optyką, ale to raczej wydatek na następne wakacje.
    U mnie sezon zacznie się dopiero za 1.5 miesiąca, ale widzę, że warunki w Tatrach całkiem fajne - już się nie mogę doczekać. Jak jeszcze pojawią się zdjęcia z Tatr na forum, to ciężko będzie w pracy wysiedzieć ^^
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 36 z 41 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów