Close

Strona 22 z 41 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Jak widzę nie ma "złotego środka". Póki co pytam, bo zawsze można poprawić jeszcze bardziej komfort ubioru, ale do pewnego stopnia.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elarco Zobacz posta
    Przy zakupie zwróć uwagę na jak najmniejsza liczbę szwów i najlepiej żeby but był uszyty z jednego kawałka skóry, i miał otok gumowy. Miło by było gdyby nie wyłaził im klej na łączeniach Gore tex i Vibram to wiadomo- must be.
    A po co ten gore tex, zwłaszcza jeśli proponujesz buty skórzane z jednego kawałka? Tylko zepsuje buty!
    Druga sprawa to Vibram - nie tylko Vibram robi dobre podeszwy.

pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    A po co ten gore tex, zwłaszcza jeśli proponujesz buty skórzane z jednego kawałka? Tylko zepsuje buty!
    Dobrze proponuje, moje buty ze skóry impregnowane przed każdym wyjściem zimowym w góry i tak po 8h brodzenia w śniegu były do wykręcania. Byty bez membrany oczywiście.
    Uważam że dobra skóra + membrana + otok gumowy to najlepszy wybór.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Orientuje się ktoś jak wygląda aktualnie na szlakach w wysokich Tatrach ? Interesuje mnie głównie oblodzenie lub jego brak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Orientuje się ktoś jak wygląda aktualnie na szlakach w wysokich Tatrach ? Interesuje mnie głównie oblodzenie lub jego brak.
    a gdzie konkretnie się wybierasz?
    Myślę, że w bardzo zacienionych miejscach oblodzenie będzie, może to głupi przykład, ale wczoraj jak byłem na zielonym stawie keżmarskim, tafla stawu była tak zalodzona, że ludzie potrafili wchodzić na nią na kilka metrów od brzegu.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Właśnie się zastanawiam gdzie się wybrać a nie chciał bym zmagać się na łańcuchach i oblodzeniami. Rozpatruje wariant Czarny Staw pod Rysami lub wyżej lub Świnica->Zawrat w przypadku braku oblodzeń.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Właśnie się zastanawiam gdzie się wybrać a nie chciał bym zmagać się na łańcuchach i oblodzeniami. Rozpatruje wariant Czarny Staw pod Rysami lub wyżej lub Świnica->Zawrat w przypadku braku oblodzeń.
    Myślę, że staw pod rysami dasz radę bez problemu, a co do Świnicy, to w tamtym tygodniu jak schodziłem ze Szpiglasowej, rozmawiałem z taką grupką, która szła z Zawratu mówili że są dość duże oblodzenia, ale przez tydzien się to mogło zmienić.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Wątek umiera śmiercią naturalną, czyżby na forum nie było miłośników gór?
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Zima przyszła , dużo mniej osób chodzi. Auta coraz niżej dojeżdżają
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

A w górach znacznie mniej bezpiecznie - zaczyna się sezon, na ludzi z rakami i dziabami, a nie plastikowymi torbami.
    Może warto przypomnieć, że mimo, że góry wyglądają pięknie zimą, to jest sporo więcej zagrożeń niż latem i bezwzględnie trzeba się stosować do wskazówek TOPRu i przewodników, a w plecaku mieć kilka dodatkowych rzeczy.

Co myślicie, aby zakazać wstępu do TPNu w zimie o ile nie posiada się zestawu lawinowego?
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 22 z 41 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów