Szukaj
Szkoda, że same centralne kadry. Przydałoby się jakieś urozmaicenie.
Az tak zle?Szkoda,ze nie mozna wyciagnac wnioskow z opinii profesjonalistow ( bo brak opinii),i jak mozna uczyc sie biorac sobie kogos za WZOR, patrzac jedynie na jego fotki.?Jezeli to forum jest stworzone specjalnie dla profesjonalistow a nie dla pasjonatow NIKONA to chyba pomylilem adres.Jesli kogos urazilem to z gory przepraszam .
Pozdrawiam.Kudlaty.
Spoko :>
Światło, kolorki, ostrość, dbanie o tło - OK. Puryści czepiali by się ostrego światła, ale pokazujesz zdjęcia "z życia", a nie ustawione kadry. Tak więc jedyna bolączka to, jak zauważył cz4rnuch, kadrowanie. Obrabiając, staraj się by były bardziej dynamiczne (mocne punkty kompozycji itp.). Fajna jest zwłaszcza 2 w drugiej serii (jest akcja). Aż prosi się o cięcie lewej i może kawałeczka dołu.
Mi się podoba trójka z pierwszej serii ( przyciął bym trochę z prawej i górę) i dwójka z drugiej . Dark już napisał co poprawić. No i trochę cierpliwości![]()
Dziekuje za opinie.Dzieki nim mozna poprawiac warsztat i co jest najwazniejsze wiem,na co mam zwracac uwage.Teoria
jest wazna,ale wiadomo,ze bez porad profesjonalistow bedzie sie "stalo w miejscu".
Pozdrawiam.
No to moze jeszcze jedno
13.
pzdr
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 09-08-2013 o 10:20 Powód: przenumerowanie
Technicznie bdb., ale ciągle masz problem z kadrowaniem o którym koledzy powyżej się wypowiadali. "mocne punkty kompozycji" - sprawdź w necie.
Nikon i tak już zostanie...
Krzysztof
Skontaktuj się z nami