Witam.
Czy ktoś z koleżeństwa mógłby rzucić na to okiem i powiedzieć czy takie coś da się zastosować jako karta pamięci CF w aparacie z włożoną w to cos kartą SD
KLIK
Szukaj
Witam.
Czy ktoś z koleżeństwa mógłby rzucić na to okiem i powiedzieć czy takie coś da się zastosować jako karta pamięci CF w aparacie z włożoną w to cos kartą SD
KLIK
Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....
Teoretycznie da. Ale czy akurat ten model będzie działał - nie ma pewności.
W opisie podane, że działa na PC i Macu. Nie ma nic o urządzeniach.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
A do jakiego body chcesz to wsadzić?
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Do D200
Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....
D200 akurat posiada gniazdo CF I/II więc adapter powinien pasować. Odnośnie szybkości tego rozwiązania się nie wypowiem - nie testowałem.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
mam, kupiłem po to żeby na wakacjach móc podłączyć karty SDHC z mojego kompaktu do stareńkiego databanku nikona Coolwalker. Ten ma wejście tylko na karty typu CF. Wszystko działa. Oczywiście z ciekawości włożyłem też zestaw karta SDHC z takim adapterem do D200 i działało. Ale było to zaledwie kilka zdjęć do przetestowania, a nie dłuższa eksploatacja. Co do szybkości - nic nie powiem, bo ten parametr kart nie miał wtedy dla mnie specjalnego znaczenia. Mam natomiast znajomą, która z powodzeniem cały czas stosuje kartę micro sd + adapter na SD w swoim nikonie i nie zgłasza problemów. PS. kupiłem na Alle w jakiejś firmie z Zielonej Góry
Ostatnio edytowane przez RomanZWrocławia ; 01-08-2013 o 08:55
myślę co piszę
Skontaktuj się z nami