Są tu modelarze samochodowi?
Złapaliśmy z młodym zajawkę, żeby się powściekać po ogrodzie jakimś czymś terenowawym, zdalnie sterowanym. Syn dostał w prezencie od wujka model Ferrari zdalnie sterowany, ale to jest zabawko - model, bardziej do wyglądania na półce z funkcją sterowania, ewentualnie do jazdy tylko po mieszkaniu (ze względu na brak proporcjonalnego sterowania i strasznie kiepski promień skrętu). Żona się wkurza, że meble poobijane itd. Chociaż nie powiem, zabawa i tak jest przednia. I tak sobie wymyśliłem, żeby się z tą zabawą na dwór wynieść, do ogrodu. Tam mamy trawkę, jakieś rabaty, takie rzeczy. Na początek pomyślałem o czymś niedrogim, ale spełniającym w nieco szerszym zakresie założenia modelu RC. I mi takie coś wpadło w oko:
http://www.roboteka.pl/pl/p/HSP-Kidk...ster-Truck/341
Nada się to do czegoś na początek? Prawdę mówiąc wcześniej z samochodami RC nie miałem do czynienia prawie wcale i najpierw trzeba na czymś się pouczyć, zanim kiedyś może przesiądziemy się na coś poważniejszego. Chodzi o to, żeby się nie wykosztować tylko po to, żeby albo rozwalić samochód na pierwszym wirażu albo go rzucić w kąt, jak zabawa się znudzi...