Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Zdjęcia ponure.
    Osobiście zacząłbym od zmiany tła. Ciemny brąz w połączeniu z purpurą to zdecydowanie nie są dobre kolory jako tło dla dziecka.
    Coś zdecydowanie jaśniejszego, delikatniejszego, weselszego itp. No i więcej światła.

ps
    Co do pedofilów, to nie jest żadna choroba, którą można wyleczyć (przynajmniej na obecną chwilę). Zwyczajnie ten typ tak ma i nic tego nie zmieni. No chyba że kulka między oczy, co wydaję mi się bardzo sprawiedliwym i humanitarnym rozwiązaniem.
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 31-07-2013 o 20:16
    nic...

Domyślnie

Dzieki Misher i pil74 za przydatne wskazowki
    www.lucasphotography.eu

NIKON D5100 | N18-55 | N50-300 | N35 1.8G | SIGMA 10-20 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misher Zobacz posta
    Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele. Poza tym, dla mnie wystarczy jeden przypadek, żeby dostrzec, że taki problem istnieje. gdybyś zajrzał do linku który umieściłem zobaczyłbyś, że pedofile zbierali informacje o dzieciach których jeszcze nie dopadli i wystawiali im "oceny" atrakcyjności. EOT z mojej strony
    Wiele czyli ile? Jeśli głosisz jakieś tezy to popieraj faktami, a nie przypuszczeniami.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Wiele czyli ile? Jeśli głosisz jakieś tezy to popieraj faktami, a nie przypuszczeniami.
    hm bronisz pedofilii ? oj
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Dajcie juz spokoj z tymi pedofilami, zdjecia usunalem i nie ma tematu
    www.lucasphotography.eu

NIKON D5100 | N18-55 | N50-300 | N35 1.8G | SIGMA 10-20 |

Domyślnie

Zamysł na fotki małej miałeś, gorzej z ich realizacją. Pooglądaj zdjęcia dzieci, jak robią to inni, z większym doświadczeniem,patrz jak jest tworzony nastrój, jakie ujęcia, i zacznij od naśladowania. Tło i gadżety są tam często tylko dodatkiem tworzącym jakiś sceniczny klimat. Mała jest już na tyle duża że wpakowanie jej do walizki w pozycji leżącej nie jest najszczęśliwszym pomysłem.

I aż dziw bierze że nikt cię nie pojechał za dopisek "photography", to takie "modne" na forach.

Najważniejsze by zadbać o dobre samopoczucie małej, jej wygodną pozycję, coś co ją zainteresuje, a zdjęcia same się zrobią, właściwie to ONA je zrobi swoją buźką, mimiką, uśmiechem itd. I szczęścia w łapaniu ostrości tam gdzie być powinna, bo z maluchami to ciężko o to

Domyślnie

Słusznie. Do fotografii dzieci wystarczy ich naturalnie dobry humor i rozbawienie. To najlepsi modele z jakimi można mieć do czynienia.
    Zdjęcia możesz robić z czapce lub bez, to akurat bardziej zależy od koncepcji zdjęcia. Zwracaj natomiast uwagę na to żeby zdjęcie było ostre, nieporuszone. Ostrość ustaw na oczy dziecka.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów