Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Justyna

Domyślnie Justyna

Witam. To moja pierwsza wizyta tutaj i pierwsza sesja. Proszę o ocenę zdjęć. Dzięki

1.

2.

3.

4.

5.

Bonus:
    Ostatnio edytowane przez pilon ; 27-07-2013 o 23:43 Powód: Linki

Domyślnie

Bardzo proszę zaznajomić się ze sposobem zamieszczania zdjęć. Temat naprawiłem, zdublowane, błędne wątki usunąłem.
    Powodzenia na Forum i szerokiej drogi!
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Fajna plastyka, przyjemna obróbka i świetna modelina. Ale w/g mnie kadrowanie leży. Ucinasz wszystko co się da . Najbardziej szkoda pod tym względem nr. 3 - stopa i dłoń. To byłoby fajne zdjęcie, gdybyś inaczej wykadrował, a modelkę najlepiej ustawił plecami do barierek.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Dzięki Może ktoś jeszcze coś się wypowie

Domyślnie

1. ścięta, reszta ładnie.
    2. jw.
    3. jw. (najlepsza).
    4. krzywo.
    5. ścięta.
    6. jw.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

1. Podoba się
    2. Jakoś dziwnie cięte, zbyt centralnie, pokusiłbym się tu o ciaśniejszy kadr
    3. Obcięta stopa i dłoń, a światełko bardzo przyjemne, szkoda.
    4. kadrowanie niezbyt mi pasuje, ciaśniej i wiekszy przechył i IMO będzie ok
    5. Złe ułożenie modelki, buzia bardziej do góry, przerysowanie zostanie (bo to zapewne zamierzone), ale modelka wyjdzie korzystniej
    6. Przerysowanie i eksponowanie profilu modelki stawia ją w niekorzystnym świetle. Nos wygląda potężnie i dominuje nad zdjęciem.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Oszczędny w słowach Awatar tomko
    Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KamilM Zobacz posta
    To byłoby fajne zdjęcie, gdybyś inaczej wykadrował, a modelkę najlepiej ustawił plecami do barierek.
    To byłoby inne zdjęcie
    Ogólnie za blisko i zbyt szeroko. Następnym razem stań dalej od modelki i użyj dłuższej ogniskowej z zakresu 50-70. Straszne te przerysowania.

Domyślnie

jak napisano: kadrowanie do douczenia/doćwiczenia. Bo na foty łapie Ci się słup wysokiego napięcia a stopy modelki już nie bardzo :P
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Czasem za ciasno, czasem za blisko i przez to zbyt dużo przerysowań (np. 5. i bonus są tego doskonałym przykładem). Poza tym nieszczęsna 3. z poucinanymi kończynami...

P.S. 1. mi najbardziej przypadła do gustu ale szkoda, że nie usunąłeś z oka żyłki.
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów