wybieramy się do Paryża na 5 dni
prośba o podpowiedzi co warto zwiedzić (ufocić)
i skąd.
za wszelkie sugestie z góry dzięki vitterki
Szukaj
wybieramy się do Paryża na 5 dni
prośba o podpowiedzi co warto zwiedzić (ufocić)
i skąd.
za wszelkie sugestie z góry dzięki vitterki
sprzęt mieszany ciągłe zmiany
Też byłem w Paryżu na 5 dni, na własną rękę. Załatw sobie bilet okresowy, kup mapę i jeździj gdzie się da. W Paryżu wszystko można focić! Super miasto, chyba najpiękniejsze w Europie![]()
prosta odpowiedź - WSZYSTKO!
Przepiekne miasto o 100 twarzach. Polecam zwłaszcza Monmartre i Dzielnicę Łacińską.
Pozdrawiam - Grzegorz
A co w torbie? D300 i trochę szpargałów
Darek, kiedy jedziecie?
Co by tu powiedzieć.. jak będziesz na miejscu to sam zobaczysz że nie można wskazać jakichs wybranych miejsc, to miasto jest przepiękne całe (zwłaszcza w części Paryża właściwego tzn otoczonego obwodnicą), tysiące zabytków, uliczki, kafejki, paryżanki (a jakże), o najbardziej znanych zabytkach nie trzeba chyba pisać, ale tam wychodząc zza każdego rogu możesz zostać porażony jakimś cudeńkiem.
Jedno jest pewne trzeba mieć:
1 duuuża karta pamięci (lub ekwiwalent) i zapas aku to podstawa!
2 dobre buty i ubranie
3 szczęście (pogoda)
Dużo zależy od tego gdzie się mieszka, bardzo sprawnie można się poruszać metrem a mapkę możesz ściągnąć ze strony internetowej i przygotować sobie trasy.
Ja byłem ze zorganizowaną wycieczką więc trochę trudno mi doradzac bardziej konkretnie, mieliśmy np wejściówkę w postaci jednej karty do większości muzeów i zabytków a do innych wejścia też były załatwione zbiorowe (innym wejściem , bez kolejki przeważnie), indywidualnie to trochę gorzej wygląda (drożej, stoisz w każdej kolejce)
Ostatnio edytowane przez vitter ; 09-04-2007 o 15:42
dwa miejsca wolne jeśli ktoś chętny 502260215
Skontaktuj się z nami