Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

@Rossi_PL, mogę Ci podrzucić przykłady bokehu z Tamiego, którego z radością użytkuję od tygodnia.

Oto link do albumu z pstrykami.

Wszystkie poza 6. D7100+Tamron,AF-A (51), kompresowane z bezstratnych 14-bitowych RAW.
    6. - D90+Tamron, AF-C, kompresowane z 12-bitowego RAW.
    Wszystkie na pełnej dziurze.

Photobucket "zjadł" exify. Gdybyś był zainteresowany, daj znać.
    D7100, kilka obiektywów, statyw, głowica i flash
    "Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego" - Lew Tołstoj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    To normalne przy ostrzeniu na bliskie odległości i Tamron nie jest tu wyjątkiem. Przy zachowaniu skali odwzorowania 1:1 powinnaś mieć możliwość "otworzenia" obiektywu do wartości f/5,6(z tego co pamiętam).
    Od dwóch dni Mam T 90 vc i takie pytanko Mam, nie mogę w nim ustawić Sam 2.8 tylko przysłona zaczyna się od 3.0 lub wyżej fakt parę razy wskoczyła na 2.8 ale chodzi Mi o to że Sam nie mogę ingerować w ustawienia, czy to normalne czy może jakiś błąd robię ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Małysiak Zobacz posta
    Od dwóch dni Mam T 90 vc i takie pytanko Mam, nie mogę w nim ustawić Sam 2.8 tylko przysłona zaczyna się od 3.0 lub wyżej fakt parę razy wskoczyła na 2.8 ale chodzi Mi o to że Sam nie mogę ingerować w ustawienia, czy to normalne czy może jakiś błąd robię ?
    Typowe zachowanie wszystkich obiektywów - w wypadku macro bardziej zauważalne bo minimalna odległość ostrzenia jest duzo mniejsza niż w normalnych obiektywach

Temat wałkowany wielokrotnie
    D700 + MB-D10 | N16-35 f4 | N35 1.8G DX | N50 f1.8G | N55 f3.5 | N85 f1.8G | T70-300 f4.0-5.6 USD | N80-200 f2.8D ED | N300 f2.8D AF-S

Domyślnie

dopisze że chodzi Mi przy normalnym fotografowaniu (np.portret) bo w makro wiem że tam samo się przestawia

Domyślnie

W makro nic samo się nie przestawia Nadal to Ty jesteś operatorem a co do twojego pytania to ustaw sobie ostrość na nieskończoność a pojawi się f/2.8 i tak będzie do ok 3 metrów, przy ustawianiu ostrości na bliższe odległości obiektyw "ciemnieje" do f/3 a na końcu skali do f/5.6. Mogłeś tego nie zauważyć bo na skali umieszczonej na obiektywie za szybką odpowiada do minimalnemu ruchowi pierścieniem ostrzenia. Pozdrawiam.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów