Szukaj
1 i 3 w porządku, takie standardziki. Przydało by się tylko ciut rozświetlić twarz. Na 3 trochę aureolka się zrobiła
Natomiast 2 jest zupełnie niefortunne... Główną rolę grają spodenki Modelki (jesteś na ich wysokości), do tego podświetlone. Wystarczyło kazać podwinąć lewą nogę lub zmienić perspektywę.
Generalnie poprawne i przyjemne fotki. Widać, że modelka nie wiedziała co zrobić z rękami. Mogłeś coś zasugerować lub dać coś do rąk. Poza tym można było troszeczkę inaczej je ułożyć lub trochę pod innym kątem się ustawić.
D300s \ T17-50/2.8 \ N35 1.8 \ N50/1.8 \ N 70-300 ...
1 ładna i podoba się kadr / modelka ,
2 i 3 kadry mniej dopracowane i światło za ostre < trzeba by doświetlić lampą błyskową .
Trójeczka taka naturalna i fajna, ale jakbyś troszkę cerę poprawił prostą sztuczką, to Siostra kochała by Cię bardziej![]()
Trochę bloguję.
Specjalnie ustawiłem modelkę w ten sposób do światła, aby zaakcentować zmianę koloru włosów na ciemniejszy (była świeżo po wizycie u fryzjera). Aureolka celowa.
Fakt, mogłem posłużyć się blendą lub dodatkowo doświetlić lampą.
Dzięki za uwagę.
Starałem się umieścić głowę w mocnym punkcie zdjęcia przez złoty punkty i linie tworzone przez żywopłoty. Gdy oglądam zdjęcie mój wzrok również kieruje się automatycznie ku głowie modelki.Zamieszczone przez TheKilla
Spodnie modelki grają tutaj główną rolę poprzez podświetlenie, kolor(?) czy również poprzez umieszczenie w konkretnym miejscu kadru? Teraz widzę, że te linie żywopłotów prowadzą nieco za nisko...
Wiem, że strasznie rozkładam zdjęcia na czynniki pierwsze, ale staram się je komponować w miarę rozumny sposób. Wykonanie czasami sprawia mi trudność
Dzięki za komentarze.
Pozdrawiam.
Generalnie jak już koledzy napisali: poprawne. Pierwsze najfajniejsze. Za to na ostatnim za duży bałagan na samej modelce, pierścionki i zegarek w tym wypadku odwracają uwagę.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Skontaktuj się z nami