Druga wersja świetna!
Szukaj
Druga wersja świetna!
F R E E T I B E T
Pozdrawiam Zbyszek
Nie obraź się zkrzysztof, ale tragicznie zepsułeś dobrą fotkę drugą wersją.
Zamiast zasymulować szarą połówkę i ewentualnie pobawić się krzywymi (co IMHO wyraźnie by pomogło), fatalnie wyszły rozmycia jasności (diffuse glow, czy co?), w dodatku są mocno przesadzone i już nie wyglądają jak nasadka Dito czy pończocha, ale cała hurtownia rajstop na raz.
Rzecz jasna używanie filtrów nie jest karalne, należy tylko mieć na względzie, że każda przesada w ich stosowaniu wychodzi na niekorzyść. Z drugiej strony gusta są różne, i - jak w takich sytuacjach mawiala moja babcia - jeden lubi kiełbasę, a drugi szare mydło. Nie udało mi się z niej nigdy wyciągnąć, kto jest tym od kiełbasy, a kto od mydła.![]()
Jestem daleki od obrażania się,
dziękuję ci za opinię.![]()
|N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |
Proszę odetnij od góry jakieś 20-25% i będzie bardzo dobrze. Jak mamy taką dużą powierzchnię gładkiego nieba, bez dodatkowych elementów (np. chmury, słońce ... ) to lepiej to odciąć bo niepotrzebnie odwraca uwagę od właściwego motywu.
/Pozdrawiam!
r. Chaim/
Nikon D300 + N. 18-105, To. 11-16, S.17-70, Ta.70-300, Nikon F401s + Soligor 19-35, Minolta F300, Kiev 4 + Jupiter 8M, Zorkij S + Industar 22 ...
Skontaktuj się z nami