Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Aria

Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 25-07-2013 o 08:10 Powód: rozmiar zdjęć
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

niezbyt fortunne to ujęcie/kadrowanie dla barków i pleców na 2...
    Völkchlor

Domyślnie

moim skromnym zdaniem 1. najlepsza z racji na kompozycje. Szkoda że lewa część twarzy jest ciemniejsza, można byłoby blendę podstawić, doświetlić. Dwa pozostałe do mnie nie przemawiają. Modelka ma potencjał

Domyślnie

Na 2 z modelki powstała "wielka baba" z dziwną miną. Na 3 jakoś dziwnie bez prawej ręki.

Domyślnie

na 3 twarz modelki nie jest ostra...
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Nie wiedziałem, że wysokościowo zdjęcia nie mogą już mieć tych 1024px.

Co do 1. kiedy twarz jest cała poprawnie naświetlona czasami psuje to odbiór zdjęcia, a taki cień dodaje ulotności tej scenie, kiedy wiatr smaga delikatnie jej włosy, a modelka wydaje się poruszać, tylko na chwilę rzucając to spojrzenie.

2. W pełni się zgadzam, że niefortunnie wyszły ręce, ale co do miny dostałem to czego chciałem, przygryzione usta z takim spojrzeniem są dla mnie czymś ciekawym i interesującym.

3. Fakt, twarz wydaje się nieostra. Nie potrafię odpowiedzieć, dlaczego skoro spódnica już jest.
    Do do ręki z tyłu tak ją ustawiłem, lekko obrócona, noga do przodu, lekko wygięta sylwetka. Ot znowu moja wizja świadomego fotografowania.

Tutaj poprawione:

2.

3.

"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Tej dwójki nie ma co poprawiać obróbką czy lekkim kadrowaniem, bo zrobiłeś z dziewczyny enerdowską pływaczkę, ma bary szersze ode mnie i nawet najciekawsza mina tego nie zmieni
    Völkchlor

Domyślnie

1 - przesunąłbym kadr w prawo, światło i ostrość ładne
    2 - totalnie zła perspektywa/poza.
    3 - pierwsze skojarzenie - modelka drapie się po d...

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie uwagi, tutaj jeszcze cztery fotki do opinii.

4.

5.

6.

7.

Domyślnie

Wyjdzie że się tylko czepiam, no trudno :P - warto zwrocic uwagę na takie rzeczy jak ta plama na 5. - bo wygląda ona dość dziwnie
    Völkchlor

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów