Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Księżyc

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andion Zobacz posta
    eeee wcale dupy nie dałeś, mi się podoba właśnie księżyc w pejzażu, bo wszyscy robią sam księżyc, a tu jest kontekst i o to chodzi.
    szukam tego kontekstu i szukam, masz na myśli tą niebieską kropkę? ogólnie to ciemno to widzę.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

85 mm no to jak z motyką na księżyc 300 to jeszcze mało.
    Nie będę krytykować tylko zwrócę uwagę na ogniskową, to nie jest sprzęt do tej dziedziny fotografii, bo sam widzisz jaki masz efekt plamka na czarnym tle, chyba nie o to Ci chodziło
    Może lepiej zrobić ładny portret, krajobraz ale bardziej ziemski
    Pozdrawiam

Domyślnie

"Nam strzelać nie kazano ... ", ale lubimy to se strzelamy. I bardzo dobrze, bo mnie się podoba właśnie z taką "ramką" - u mnie czarny jest czarny.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

no ustrzelony fajnie (zwłaszcza, że w "biegu") ale nie mogę się jakoś dopatrzeć tego krajobrazu, o którym wspomina andion.
    Ja osobiście, podobnie jak Greg77, wolałbym dobrze skomponowanego cropa, niż dobre jakościowo zdjęcie bez pomysłu tudzież kompozycji

Domyślnie

Siedzę na skalibrowanym monitorze. No to lipa. Jeśli tak to widzicie, no to nic nie widzicie. Zupełny brak klimatu. U mnie widać jednak ten las i leciutko miasto w oddali.
    No nic... trzeba skalibrować monitor
    "Nikon"

Domyślnie

Siedzę w pracy, monitor mam z lekko za dużym kontrastem do oceny zdjęć się nie nadaje, wiem bo widzę to na swoich zdjęciach, popatrzę jeszcze w domu, ale ten las i miasto w oddali to obawiam się że jednak wyobraźni mi brakuje nie monitora, natomiast niebieską kropkę widzę wyraźnie.

Domyślnie

popatrzyłem se jeszcze raz w tym razem na domowym monitorze, dramat ten w robocie do wyrzucenia - gdybym pisał jeszcze jakieś światłe uwagi w godzinach pracy to można śmiało pominąć , widzę las panie, widzę drzewo, niebieska kropka nadal jest (więc to nie wada monitora) ale niestety ogólna ocena tej pracy nie zmieniła się, może nawet wolałem taką czarnym tłem.

Domyślnie

Tak nieśmiało zapytam po co f/16 w takich warunkach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Tak nieśmiało zapytam po co f/16 w takich warunkach?
    Ostrość... głębią aby do księżyca doleciała
    "Nikon"

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów