Szukaj
strzelać trzeba![]()
85 mm no to jak z motyką na księżyc300 to jeszcze mało.
Nie będę krytykować tylko zwrócę uwagę na ogniskową, to nie jest sprzęt do tej dziedziny fotografii, bo sam widzisz jaki masz efekt plamka na czarnym tle, chyba nie o to Ci chodziło
Może lepiej zrobić ładny portret, krajobraz ale bardziej ziemski
Pozdrawiam
"Nam strzelać nie kazano ... ", ale lubimy to se strzelamy.I bardzo dobrze, bo mnie się podoba właśnie z taką "ramką" - u mnie czarny jest czarny.
A new shit has come to light...
no ustrzelony fajnie (zwłaszcza, że w "biegu") ale nie mogę się jakoś dopatrzeć tego krajobrazu, o którym wspomina andion.
Ja osobiście, podobnie jak Greg77, wolałbym dobrze skomponowanego cropa, niż dobre jakościowo zdjęcie bez pomysłu tudzież kompozycji![]()
Siedzę na skalibrowanym monitorze. No to lipa. Jeśli tak to widzicie, no to nic nie widzicie. Zupełny brak klimatu. U mnie widać jednak ten las i leciutko miasto w oddali.
No nic... trzeba skalibrować monitor![]()
"Nikon"
Siedzę w pracy, monitor mam z lekko za dużym kontrastem do oceny zdjęć się nie nadaje, wiem bo widzę to na swoich zdjęciach, popatrzę jeszcze w domu, ale ten las i miasto w oddali to obawiam się że jednak wyobraźni mi brakuje nie monitora, natomiast niebieską kropkę widzę wyraźnie.
Jestem szumofobem. S50F1.4A
popatrzyłem se jeszcze raz w tym razem na domowym monitorze, dramatten w robocie do wyrzucenia - gdybym pisał jeszcze jakieś światłe uwagi w godzinach pracy to można śmiało pominąć
, widzę las panie, widzę drzewo, niebieska kropka nadal jest (więc to nie wada monitora) ale niestety ogólna ocena tej pracy nie zmieniła się, może nawet wolałem taką czarnym tłem.
Jestem szumofobem. S50F1.4A
Tak nieśmiało zapytam po co f/16 w takich warunkach?
Skontaktuj się z nami