Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A po jakiego grzyba?
    A choćby po to, żeby prądu niepotrzebnie nie zużywał.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A po jakiego grzyba?

Może jeszcze powiesz, że aparat wyłączasz, jak zdjęć nie robisz?
    Nie, mam włączony. Tak pytałem... jakie są wasze praktyki, bo słyszałem, że wyłączanie codziennie ROUTERA uszkadza go.
    "Nikon"

Domyślnie

Mam PC i Router na jednej listwie zasilającej jak nie używam sprzętu to wyłączam < prąd się zaoszczędzi ,
    josephebeloki router nie uszkodzi się od włącz/wyłącz napewno < ktoś bajki rozpowszechnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Mam PC i Router na jednej listwie zasilającej jak nie używam sprzętu to wyłączam < prąd się zaoszczędzi ,
    josephebeloki router nie uszkodzi się od włącz/wyłącz napewno < ktoś bajki rozpowszechnia
    Nie całkiem. Z mojej wieloletniej praktyki ze sprzętem komputerowym (i nie tylko) wiem, że większość awarii następuje przy włączaniu (wyłączaniu) sprzętu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Jak padnie to trudno ale muszę wyłączać bo PC ma podświetlanie i klawiaturę podświetlaną < świeciłoby się cały rok
    ja takiej awarii nie miałem więc nie panikuję a router wyłączam i wypinam kabel bo nie mam zabezpieczeń przeciw burzy .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Jest jeszcze jeden powód dla którego warto wyłączać router, unikamy prób włamania domorosłych hakerów-sąsiadów
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Spoko. No ja przepiąłem go do gniazda na stałe. Miałem D-link którego wyłączałem (nie miał wyłącznika) po prostu listwą => i teraz zaczął się wieszać ;/

No nic, dzięki za poradę wszystkim. Na razie router Tp-link się sprawuje dobrze Fajnie, że tutaj zapytałem, bo w necie te WOMM straszny...
    "Nikon"

Domyślnie

Bierz D-linka albo Linksysa mimo wsztstko, bo to najlepsze firmy.

Domyślnie

Hej... właśnie mój D-link 615 pada po 2 latach działalności, wiesza się itd. Mam sieć statycznie skonfigurowaną.
    Szukam coś do 250zł NIEZAWODNEGO... bo mnie już trafia z tym rozłączaniem neta. Znaczy, żona mi tu ryczy że laptop jej rozłącza itd... to komórkę itd...

Myślałem o Linksys (WRT54GL-EU)
    "Nikon"

Domyślnie

Myślę, że nic lepszego, niż ten Linksys, nie znajdziesz. Jedyna jego wada w zasadzie, to obsługa Wi-Fi tylko do G.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów