Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Hej dopadłem jeszcze coś takiego: http://www.morele.net/router-linksys...router-270344/
    TO jest modemo-router => Pytanie do sieciowców => czy jak mam Internet z kabla z UPC po RJ45, to czy będę mi to działać ? Bo tutaj nie ma konkretnie wydzielonego miejsca na Internet i podejrzewam, że jak coś to trzeba włożyć w gniazda od 1-4. Tylko czy to będzie działać jako normalny router czy trzeba konkretnie sam router kupować, a nie modemo-router.

Czy jest to konkretnie sam Modemo Router => i nie może działać jako sam router rozdzielając Internet z RJ45?
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 27-08-2013 o 22:18
    "Nikon"

Domyślnie

Hmm... Mam bardzo podobny... Nie pamiętam symbolu tego mojego i nie wiem, czy to jest ten sam... Cena mi coś nie pasi, bo ja dałem za niego dwa razy tyle (albo się sfrajerzyłem albo to jednak inny model). W każdym razie u mnie działa jako modem ADSL z Neostratą, ma do tego celu dedykowane gniazdko telefoniczne, ale daje możliwość przełączenia pierwszego portu LAN tak, żeby pracował jako WAN (po RJ45). Łot, takie fikuśne ustrojstwo. Dwa routery w jednym. Jak będę później w domu, to Ci mogę sprawdzić, co to za model. Generalnie urządzenie pracuje stabilnie. A przerabiałem już 3 inne (Liveboxa, jakiegoś Edimaxa i jakiegoś TP-Linka), wszystkie się wieszały. Ten Linksys póki co działa bezproblemowo.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 28-08-2013 o 10:26

Domyślnie

W tym WAG120N-E1 jest problem z aktualizacją oprogramowania z tego co czytałem w testach... gdzieś modemo-routery tak mają, że ich oprogramowanie ciężko zmienić (że nie da się , czy coś w tym stylu) ;/ Ile w tym prawdy nie wiem.

Rad, nie rad kupiłem sam router Linksys Wireless-N SpeedBoost Router - E1500 => http://www.komputronik.pl/product/13..._campaign=main

Wygląda to ładnie i fajne ma rozdzielenie paneli => podstawowy z pulpitu, i przez www zaawansowany. Wczoraj wstępnie testowałem i 3x Wfi + 1 LAN (Filmy FULL HD każdy inny) => śmigało to pięknie.

Ale oficjalny werdykt dam za 2 lata
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 05-09-2013 o 11:23
    "Nikon"

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów