Moja pierwsza próba z portretem wiec prosze o
1)wyrozumialość
2)wytykanie błędów
3)ewentualnie moce strony
Szukaj
Moja pierwsza próba z portretem wiec prosze o
1)wyrozumialość
2)wytykanie błędów
3)ewentualnie moce strony
Dobrze, że nie mamy D3
Błędy wytykać najłatwiej więc ja zacznę
Błysk prosto w twarz i do tego za mocny, trochę za ciasno jak dla mnie, konwersja do B&W w tym wypadku sprawia że na LCD kapelusz zlewa się z tłem...
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
na CRT też
a poważnie - modelkę wyprostować, czapeczkę przekrzywić ... lampkę przesunąć i ewentualnie skontrować - będzie dobrze ...
za ciasno to wina nieudolnego cropa. Lampa niestety narazie tylko wbudowana. Dziekuje prosze o jeszcze.
Dobrze, że nie mamy D3
Skoro chcesz "jeszcze", to powtorze za poprzednikiem. Zapomnij o blyskaniu prosto w twarz w portrecie... To najgorsze co mozesz zrobic. Jak chcesz dobrze pokazac twarz, ktora jest przeciez bryla, skoro splaszczasz ja blyskiem rownoleglym do osi obiektywu??
Kadr faktycznie za ciasny no i ogolnie -- niezbyt ciekawy... Draznia mnie te wlosy wchodzace na usta i te zawirowanie przy skroniach.. Moze gdyby je dobrze rozczesac...
Konwersja do BW -- tez pozostawia wiele do zyczenia. Bylo troche watkow o tym. Poczytaj...
I dlaczego takie male zdjecie...?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
to ja dla odmiany znalazłem plusa, chyba
to spojrzenie ma pazur
PS reszta jw.![]()
A mi jeszcze nie pasuje ta prawa strona z ręką. Tak się pojawia bez celu jakoś - za mało jej i za dużo jednocześnie.
D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...
Skontaktuj się z nami