Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Grim

Domyślnie

Tutaj kiedyś nieco napisałem o podstawach błyskania itd. To dla początkujących, ale może znajdziesz tam coś dla siebie, bo o filtrach też jest.

Cytat Zamieszczone przez Grim Zobacz posta
    mam wrażenie, że światło z tej parasolki jest dość ostre, jak myślicie, mogłoby być bardziej miękkie, byłoby plastyczniej ???
    Ja mam wrażenie, że jest za miękkie, ale nie aż tak, żeby było to jakimś wielkim problemem.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 24-07-2013 o 07:53

Domyślnie

Im bliżej modela tym będzie bardziej miękko. Ale nie jest źle. Temperatura się zmienia w ciągu dnia, no i filtry oczywiście na lampę można dodawać. Można też przesunąc balans bieli tak, by to model był we właściwym balansie, a tło ma wówczas inny klimat niż naturalnie. Więcej porad znajdziesz w odpowiednim dziale - a jest tego.... ładnych kilka wątków podklejonych, plus masa luzem.

Domyślnie

sporo się dowiedziałem w gruncie rzeczy, fajnie, że są ludzie, którzy bezinteresownie pomagają innym, jestem pod wrażeniem prac i umiejętności, dziękuję wiecie czy takie filtry żelowe są dostępne gdzieś w Polsce czy nadal jest to duży problem? Zastanawiam się też nad Faderem, jak radzi autor artykułu kupię większy plus przejściówki do szkieł, jest jakiś wypróbowany, który polecacie?
    pozdrawiam Tomek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów