Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Nowy obiektyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaacz Zobacz posta
    A Nikkor AF-S 28-70 mm f/2.8D ???
    To raczej będzie krótkie tele, a nie standardowy zoom.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Nikkor 28-70 2.8D - Nikon na pewno je serwisuje.

Domyślnie

No to juz masz szczescie :^)

A pozostale punkty ?
    Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
    Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem

Domyślnie

W sumie powinienem dodac punkt, ze jest duzy i ciezki.

A taki Tamron 28-75/2.8 jest ogolnie lubiany, mniejszy, niezly i duuzo tanszy.
    I w sumie, jako nikoniarz od 30 lat powinienem sie wstydzic co napisalem.
    Co gorsza N 24-70/2.8 do DX tez mi nie pasuje.
    Przychowalem sobie 12-24 i tak jakos zyjemy ...
    Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
    Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaacz Zobacz posta
    Szukam jasnego zmiennoogniskowego obiektywu do D300
    znam juz sugestię że Sigma 17-50 będzie dobra
    ale może sa jeszcze inne alternatywy w obiektywach za rozsądne pieniądze ........
    Nikkor 18-70
    Nie jest wprawdzie taki bardzo jasny ale daje niezły obrazek i kosztuje marne grosze.
    Z d300 działa wyśmienicie.

Domyślnie

no jak już jest d-czysta to może nikkor 17-55 2.8.. hm.. dlaczego nikt go nie wymienił? ;P
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boeing Zobacz posta
    no jak już jest d-czysta to może nikkor 17-55 2.8.. hm.. dlaczego nikt go nie wymienił? ;P
    bo gadają "na mieście" że go Sigma 17-50 zjada na śniadanie ........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boeing Zobacz posta
    To dobry obiektyw, ale nikt go nie wymienił bo proszono o propozycje w rozsądnej cenie.

Domyślnie

no właśnie.. Jedynie odpowiedź użytkownika @cz4rnuch wydaje się poprawna na zadane przeze mnie pytanie (choć było takie troszkę retoryczne). Póki Sigma nie spadła do ceny 1700zł to aż takich zachwytów nie było.. Z tego co pamiętam to Sigma była troszkę gorsza optycznie (jak nowa kosztowała 2500zł) ale każdy o tym obecnie 'zapomniał' [po obniżce]

@Archibald6803 - na pewno ceną z tym się zgadzam w 100%. Czy jakością obrazka/wykonania - niestety nie mam pojęcia bo owa Sigma nie wpadła mi jeszcze w ręce..
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

To, że cena czyni cuda nie ulega wątpliwości ale jakości optycznej sigmie nie można odmówić. Sam kupowałem ją ze 3 lata temu(dokładnie nie pamiętam ale za około 2,5k) właśnie z tego powodu, że optycznie niczym nie ustępowała nikkorowi. Oczywiście to tylko moja opinia. Jeśli chodzi o budowę to nikkor wygrywa.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 16-08-2013 o 21:27

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów