Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Grip newell czy meike ?

Witam, w związku ze świeżą dostawą gripów z Chin chciałem zapytać, który jest lepszy - Newell czy Meike (jeżeli ma to znaczenie to pod D7100). Od razu powiem, że oryginał jest za drogi

pozdrawiam
    negatyf
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-08-2013 o 09:06 Powód: pis.

Domyślnie

Tylko z oryginalnym jest szansa że nie będziesz zakładał wątku o uszkodzonym aparacie z niewiadomych przyczyn...

Wizualnie spojrzałem, newell ładnie skopiował strukturę plastiku nikona i wygląda dużo solidniej niż meike czy pixel.. gdybym był szalony wybrał bym newella.

Domyślnie

Witam, a ja mam jeszcze inne pytanie: Jak się zachowuje body d7100 z gripem zamiennikiem w połączeniu z aku orginalnym lub z aku zamiennikiem, czy wszystkie dane aku są prawidłowo wyświetlane w body.

Domyślnie

Cześć!

osobiście zraziłem się do Newell bo kupiłem bubla. Zarówno Newell jak i Meike to gripy z jednej półki jakościowej więc moim zdaniem obojętnie który kupisz

Pozdr.

Domyślnie

[QUOTE=darkmajin;3172786]Tylko z oryginalnym jest szansa że nie będziesz zakładał wątku o uszkodzonym aparacie z niewiadomych przyczyn...

Czy znasz taki przypadek że komuś nieoryginalny grip popsuł aparat?

Oryginał to oryginał - wiadomo, ale cena 1100 to dla mnie trochę za wiele, potrzebuje gripa głównie jako polepszenia chwytu więc z uwagi na cenę skłaniam się za podróbką

pozdrawiam

Domyślnie

Ja znam - mi popsuł
    A
    FX...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 12zero4 Zobacz posta
    Ja znam - mi popsuł
    A możesz coś więcej napisać ? Co dokładani popsuł, i jaki to był grip?

Domyślnie

mnie też raz popsuł. Wyświetlacz w nikonie D700. Ale jak włożyłem baterie AA do niego i robiłem zdjęcia seryjne - później wyświetlacz wyświetlał jak kiedyś canal plus
    to było kiedy aparat miał 3 miesiące od tego czasu nadal używam gripów meike w moich D700 (od 3 lat) i nic im nie ma
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    mnie też raz popsuł. Wyświetlacz w nikonie D700. Ale jak włożyłem baterie AA do niego i robiłem zdjęcia seryjne - później wyświetlacz wyświetlał jak kiedyś canal plus
    to było kiedy aparat miał 3 miesiące od tego czasu nadal używam gripów meike w moich D700 (od 3 lat) i nic im nie ma

Czyli nie zakładać baterii AA , a czy komuś popsuł z oryginalną baterią?

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Ja z D80 używałem meike, ale D80 kosztował mnie 800 pln, grip 180pl. czyli 1/4 ceny aparatu.

Jak kupiłeś aparat za 4k, to wypadałoby kupić grip oryginalny. Jak meike kosztuje 300 pln, a oryginał 1000, to jest to zaledwie 700 pln różnicy. Tak, wiem, że zaraz odezwą się głosy, że 700 pln to dużo pieniędzy itp, ale ja wychodzę z założenia, że "biedny" nie może kupować dwa razy. Do D700 zainwestowałem w oryginalny grip i różnica do podróbki to niebo a ziemia. Idź do sklepu foto i załóż pod D7100 oryginalny grip. Zobaczysz, że jest wart tych pieniędzy.
    Jeśli się Tobie nie spieszy, to radzę poczekać i odłożyć, albo przez 3-4 miechy pić mniej piwa, albo whiksy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów