Chcę się doradzić jaki sprzęcik zakupić do przenośnego mini studia że tak sobie nazwęchodzi mi tutaj głównie o fotografię rodzinną dziecięcą małe niemowlaczki kiedy światełko w mieszkaniu jest zbyt słabe i pokoje bardzo małe jestem obecnie w uk a tutaj w szczególności ciężko zastać dobre światło w domu a pogoda zeby wyjść w plenerek deszczowa dlatego potrzebuję czegoś żeby doświetlić pomieszczenie bo jasne obiektywy to za mało a podciągać iso za duże szumy . Nigdy nie pracowałam w żadnym studio dlatego w tym temacie jestem zielona czytałam bardzo dużo na ten temat ale im więcej czytam tym bardziej się w tym gubię . Obecnie posiadam nikon d700,i obiektywy Nikkor 24-70/2.8,35 mm f/1.8,85mm f/1.4 zamówioną sb900 i własnie myślę nad jakąś lampą z softboxem i wyzwalaczem lub parasolkę oraz blendę czytałam że światło stałe nie sprawdza się i szkoda kasy na to lepiej zainwestować w błysk .Jakie są wasze opinie na ten temat bo ja nie mam pojęcia co kupić żeby wystarczyło w małym ciemnym pokoiku a zdaję sobie sprawę z tego że lampa błyskowa nie wchodzi w grę jesli chodzi o maluszki. Nie interesuje mnie krytyka typu nie umiesz nie wiesz nie bierz się za to, tylko kompletne odpowiedzi porady będę wdzięczna, przepraszam jeśli cos źle napisałam bo naprawdę jestem w tych tematach zielona
dziękuję
)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami