Witam. Na samym początku, chciałem zaznaczyć, że czytałem wiele tematów dot. Nikona D2300, D90 oraz D5100.
Ogólnie jestem początkującym w tych sprawach, przekopałem kilkaset tematów i dochodzę do wniosku nad modelem D3200. Dysponuję ogólnie budżetem do 2400 PLN. Czytałem również testy między d3200 a d90, d3200 ma więcej zalet
m.in lepsza jakość obrazu, troszkę wyższa rozdzielczość, również ma zewn. kartę pamięci. Oczywiście lustrzanka ma być do zdjęć (nie do kręcenia filmów, bo od tego jest kamera).
Ogólnie moja pasja to grafika komputerowa, robienie zdjęć (cyfrówką) pora przejść na coś wyższego.
Chciałbym przede wszystkim fotografować przyrodę, krajobraz, portrety - czyli to co na co dzień robię..
Przynajmniej chciałbym od czegoś zacząć - nie mówię, że od razu chciałbym mieć wypasiony sprzęt bo to nie o to chodzi, chodzi o to aby zdobywać umiejętności. Dążę w tym temacie do tego, aby w przyszłości nie wydawać pieniędzy na nową lustrzankę -> tylko aby była możliwość rozbudowy.
Co do nikona D3200 to na początek + 18-105 VR.
oraz mam pytanie do drugiej wersji z ceneo (+ 18-105 AF-S DX VR) Czy jest jakaś różnica?
Czy dobrym pomysłem jest zakupienie tej lustrzanki? Czy coś zupełnie innego w tej cenie??
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami