Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Tele 70-200

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Czołem!
    A ja proponuję N80-200 - starczy na nówkę i jeszcze trochę kasy zostanie Pancerna konstrukcja, szybki AF i miodzio obrazek
    Pozdr.
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Sulco Zobacz posta
    Czołem!
    A ja proponuję N80-200 - starczy na nówkę i jeszcze trochę kasy zostanie Pancerna konstrukcja, szybki AF i miodzio obrazek
    Pozdr.
    Ja właśnie rozważam Sigmę OS albo N80-200, pytanie czy do sportu (jeździectwo) 80-200 bez AF-S w pakiecie z D300s da radę ?
    Obecnie mam 70-300 i jakkolwiek zarzutów do AF nie mam, to trochę mi brakuje "plastyczności i ładnego obrazka" przy zdjęciach innych niż stricte sportowe.
    Ktoś coś doradzi ? Zależy mi na zakupie nowego obiektywu.

Domyślnie

Czołem!
    Też długo się zastanawiałem czy wybrać Sigmę ze stabilizacją czy Nikkora i wybrałem szkło systemowe.
    Zobacz tu:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=213205&page=3
    N80-200 to prawdziwy masakrator jeśli chodzi o budowę, AF czy plastykę obrazu
    Z D300s da spokojnie radę
    Pozdr.
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrPetro Zobacz posta
    to tylko do N 70-200VR I jeszcze potem trzeba dokupić za 500 zł ten uchwyt do statywu i czy przysłona 4 będzie dobrym rozwiązaniem na koncerty.
    70-200/4 jest lżejszy niż 24-70/2.8 więc po co do tego uchwyt za 5 stów?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Witam Jestem tutaj nową staram się tutaj jakoś odnaleźć ale ciężko mi to idzie.
    Piszę do Was z zapytaniem co sądzicie o tym Sigma f/2.8 70-200 mm obiektywie. Mam zamiar go kupić nie wiem może jakiś używany bo jak na razie nie mam kasy na nowy. Mam nikona D90 i czy ten obiektyw jest dobry .Chodzi mi szczególnie o fotografie sportową . Czy ten obiektyw się nadaję to robienia akcji itp.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Sigma 70-200 spokojnie sobie poradzi w sporcie, mam wersję bez OS, właśnie jestem w trakcie wykonywania reportażu z turnieju siatkówki i nie narzekam. Bardzo dobrze sobie radzi w kontrze (serwowanie za siatką), dobrze jest przy dynamicznych akcjach (skoki przy siatce, odebrania, itp.).
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

możesz pokazać parę kadrów z siatkówki i 70-200 sigmy?

Domyślnie

Wszystko F2.8, ogniskowe różne.

1.

2.

3.

4.

5.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

generalnie to już po tych miniaturkach widać, że szału nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    generalnie to już po tych miniaturkach widać, że szału nie ma
    Przepraszam bardzo, pytam z ciekawości, po czym Kolega wnosi, że szału nie ma? Co z tymi zdjęciami jest nie tak jak powinno być, w kontekście ww. obiektywu?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów