Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie

Ładnie. Kajak dużo wnosi.
    Do perfekcji brakuje: zdecydowanie za ciemnie górne narożniki nieba (zwłaszcza w zestawieniu środka nieba będącego na granicy przepału) oraz krzywizny budynków. Mogłoby być jeszcze krzywiej by nadac efektu karykaturalnego, byłoby inaczej i nadal interesująco.

ps
    W lg jakby paproch się czaił.

Domyślnie

Faktycznie krzywizny są, bo bez TS ciężko szerokim kątem ich nie mieć, a w PP zbyt dużą cześć kadru bym stracił. Narożniki są ciemne bo takież były chmury.
    I to nie jest paproch sprawdziłem dla pewności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Faktycznie krzywizny są, bo bez TS ciężko szerokim kątem ich nie mieć...
    ..no nie zgodzę się z Tobą, jest taki "myk", który pozwala na szerokim kącie już na etapie focenia wyeliminować wszystkie krzywizny, zwłaszcza, kiedy się foci w pionie, i nie potrzeba do tego wcale TS

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Komentarz Lomaxa (i Adama) utwierdza mnie w przekonaniu, iż forum jest techniczne aniżeli artystyczne...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

O krzywiznach mowimy w architekturze a nie w krajobrazie, mnie sie podoba kompozycja i to bardzo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Komentarz Lomaxa (i Adama) utwierdza mnie w przekonaniu, iż forum jest techniczne aniżeli artystyczne...
    Odwieczny problem (?) forów i galerii: "Patrzący sercem" vs. "Biegający z suwmiarką"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    O krzywiznach mowimy w architekturze a nie w krajobrazie, mnie sie podoba kompozycja i to bardzo.
    ...ależ krzywizny są tu widoczne właśnie na architekturze

Cytat Zamieszczone przez zako Zobacz posta
    Odwieczny problem (?) forów i galerii: "Patrzący sercem" vs. "Biegający z suwmiarką"
    Tak długo jak rozmowa toczy się wokół fotografii jest okey, problem pojawia się kiedy trafi się na nie znoszącego krytykę autora

Pozdro! =]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    ..no nie zgodzę się z Tobą, jest taki "myk", który pozwala na szerokim kącie już na etapie focenia wyeliminować wszystkie krzywizny, zwłaszcza, kiedy się foci w pionie, i nie potrzeba do tego wcale TS

Pozdrawiam! =]
    A jaki to "myk", prosze o oswiecenie
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Bardzo ciekawe stwierdzenie

Domyślnie

a ja bym ciął lewą stronę
    || D610, D750 + Nikkor 35mm f/1.8, Nikkor 85mm f/1.8, SIGMA 20mm f/1.4, Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR || Sony NEX + ZEISS Sonnar T* E 24 mm F1,8 ZA ||

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów