Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Trasa Warszawa --> Zakopane

Ostatnio trasy to mój ulubiony temat na forum

Jak w tytule: lepiej na Katowice S8, autostradą do Krakowa i Zakopianką. Czy też lepiej S7 przez Radom do Krakowa i dalej Zakopianką?

A jak teraz w ogóle Zakopianka? Remonty są nadal czy już w miarę przejezdna.

Ja będę jechał w niedzielę... I będę wdzięczny za podpowiedzi

Domyślnie

Powiem tak... Z Radomia do Krakowa jedzie się jakieś 3.5 godziny, jak nie ma za dużego ruchu... Z Warszawy do Radomia - godzinę z groszami. Czyli 7-ką masz ok 5 godzin z Warszawy do Krakowa. Później musisz się liczyć z godzinę, może półtorej na zakopiance.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Powiem tak... Z Radomia do Krakowa jedzie się jakieś 3.5 godziny, jak nie ma za dużego ruchu... Z Warszawy do Radomia - godzinę z groszami. Czyli 7-ką masz ok 5 godzin z Warszawy do Krakowa. Później musisz się liczyć z godzinę, może półtorej na zakopiance.
    a ile przez Kraków?

Domyślnie

To zależy. Ja od dawna jeżdżę Radom - Kraków - Mszana Dolna - Czarny Dunajec - Kościelisko i "od tyłu" do Zakopanego. Trasą "autostradową" można coś zaoszczędzić, jak się zaiwania i nic po drodze nie będzie się działo. Trzeba założyć, ze ta trasa, po prostu, szybka nie jest.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

W tygodniu z Krk - Nowy Targ jedzie sie szybko ( okolo 1h).. gorzej w weekend

Domyślnie

"od zawsze" do Zakopca jeżdżę przez Częstochowę, wychodzi 50 km dalej. Jakieś 2-3 lata temu znajomi namówili mnie przez Kraków.
    To był koszmar, przez samo miasto jechaliśmy prawie 3 godziny. Nigdy więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    a ile przez Kraków?
    Może miałem farta, ale jak nie było nic po drodze zbombardowane (czyt. roboty drogowe) to w miarę płynnie zawsze przez Kraków przejeżdżałem. Co prawda ostatni raz do Zakopca jechałem dwa sezony temu i wtedy stałem na wylocie, ale przez miasto przejechałem w miarę bezproblemowo. W Krakowie zdarzało mi się stać w korkach w innych okolicznościach, jak akurat do Zakopanego nie jechałem. Obwodnicą jest ciut mniej stresująco, ale i tak się dojeżdża do Mszany Dolnej, gdzie zazwyczaj mniejsze lub większe zatwardzenie powstaje...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Tak od 15 lat 2 razy do roku pokonuję trasę do Zakopanego, a konkretniej do Bukowiny Tatrzańskiej. Co by się nie nudziło to do Bukowiny jadę przez Warszawę, Radom, Kielce, Kraków i obwodnicą Krakowa i mam tylko 599 km
    a wracam zawsze dla odmiany gierkówką czyli obwodnicą Krakowa potem na płatną autostradę na Katowice, potem odbijam z niej na Częstochowę, Warszawę i mam aż 649 km dłużej, ale chyba szybciej o 15-30 minut.
    Tak czy siak z 6 godzin z Wa-wy trzeba założyć. Choć był taki październikowy powrót, że Bukowina - Kraków raptem cyrka 100 km jechałem 8 godzin
    tu sobie zaplanuj
    http://www.odleglosci.pl/mapa-europy-trasy.php

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    a ile przez Kraków?
    15 minut.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    15 minut.
    zrobili jakiś objazd? Ostatnim razem, jak jechałem, przejeżdżałem przez miasto, obok Wawelu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów