Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Domyślnie Jaki aparat do street?

Witam, mam już dość moich dużych, czarnych, ciężkich klockowatych puszek (x100s waży prawie 3 razy mniej niż mój mark z 50tką!) i postanowiłem w końcu sobie sprawić coś bardziej odpowiedniego do street.
    Przeglądając ofertę naturalnie wpadło mi w oko fuji ze swoim przepięknym retro design, biorę pod uwagę XE1 z Zeissem 18mm i x100s, który ma mniejszy obiektyw i w dodatku jest jaśniejszy. Jest coś jeszcze na co warto zwrócić uwagę? Lajka jest manual, a uprawiając szybki street chcę szybki AF, żeby kliknąć i zniknąć z pola widzenia. :P
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

A dlaczego sie nie zainteresujesz kompaktem RX100 II?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

"Jaki aparat do street?"

Dowolny sprawny.

Domyślnie

Nie ma OVF, chyba, że na hot shoe?
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

No a po co ci wizjer? Bez wizjera tez da sie zdjecia robic, ale jak jestes wymagajacy to tak przyczepic sobie mozesz: http://photogeek.fr/wp-content/uploa...ny-RX100II.jpg w street bardziej sie przydaje odchylany ekranik niz wizjer, wygdniej sie zdjecia wtedy robi.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Nigdzie poza studio nie używam LVF i tak pozostanie ;p
    Poza tym jak sobie wyobrażasz machanie aparatem (z LV) przed kimś na ulicy...
    Dobra przyjrzę się temu, ale jakoś dziwnie się to razem prezentuje.
    Ostatnio edytowane przez Dexter88 ; 03-07-2013 o 19:47

Domyślnie

Dowolny.

Najlepiej komórka, bo nikt nie zwraca uwagi na frajera robiącego fotkę.
    No i zawsze można nabyć nową za 1zł.

Domyślnie

Machaniem? Tak narzekasz bo nie znasz pracy z odchylanym ekranikiem?! Zapomnij wiec o wizjerze i patrz na odchylany LCD bo bardzo sie przydaje.

Domyślnie

Ok niech będzie i komórka, tylko znajdź mi taką, z której uzyskasz kremowy bookeh, czasy ostrzenia na poziomie 0,1s, manualną korektę ekspozycji (w przypadku tych fuji) czy czasów... skąd się takie nierozgarnięte osoby biorą i po co się udzielają? :O

Domyślnie

Dexter88 to krotko chcesz miec wizjer to nex-6, a jak nie to jakis Fuji, czy inny Nex bez wizjera, powinienes byc zadowolony.

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów