Szukaj
Stara ta TTL'ka... jeszcze bez gorącej stopki
Co do zdjęć
Nie pasuje mi ten dekiel pod obiektywem oraz sam obiektyw - szczególnie, że to do Praktici z elektrycznym odczytem przesłony.
Pomijając to, to zdjęcia sympatyczne.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Heh - wspomnień czar. TTL-ka w wydaniu olimpijskimDo obrony w sam raz - a jak w komplecie ze statywem, to lepiej nie podchodzić. Plastik od samowyzwalacza się ulotnił, jak w każdym Zenicie. A naciąg filmu działą, czy zębatki poszły w diabły? Kilka razy to naprawiałem w swoich Zenitach.
Co do fotek, to też ten dekliel jakoś średnio mi pasuje i jakieś dodatki z epoki byłyby OK - kasety od filmu, lub sam negatyw...ale kto teraz takie rekwizyty znajdzie?Mogłeś nieco przysłonę otworzyć w tym "dedeerze"- byłoby ciekawiej.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Dzięki za opinieTaka zabawa na luzie, może faktycznie dekielek psuje obrazek, ale TTL mi się kładł bez niego
Zębatki poszły w diabły... wogóle Zeiss też się zaciął na f/22 i dlatego foty tylko z zamkniętym obiektywem :/ Zabrałem ten sprzęt do domu, należy do mojego Taty, sporo zdjęć z dzieciństwa mam zrobionych własnie tym zestawem. Mam zamiar oddać sprzęt do naprawy i ożywić go. W planie też kupno przejściówki M-42 i podpięcie Zeissa do D90. Gadżetów z epoki zabrakło, ale zgadzam się, że mogłyby uatrakcyjnić szczególnie górne foto w tym kolażu![]()
Skontaktuj się z nami