Cytat Zamieszczone przez gatewayfl Zobacz posta
Z tym się nie zgodzę.. nie ma porównania do fotografii np. ptaka w zoo, który już praktycznie nie reaguje na ludzi i można spokojnie na różnych ustawieniach się pobawić.. do ptaka w naturze, gdzie nie raz najmniejszy ruch go spłoszy... nie mówię już nic o refleksie i wyczuciu, innych zupełnie warunkach terenowych.

Z resztą się zgodzę
A ja miałem fart i spotkałem dzikiego puszczyka, tak samo mnie olewał jak ten w niewoli Ale to oczywiście mógł być i pewnie był wyjątek potwierdzający regułę :P
Natomiast miałem co innego na myśli, "na sucho" w zoo czy takim parku trenuję inne elementy, obsługę AF-C/S, ustawienia GO, refleks też, ale w łatwiejszych warunkach. Później przychodzi czas na podniesienie poprzeczki.

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
a tak mamy 3-coś w tle obstawiam ze to ciężarówka, mocno odkuwające uwagę, 4-ucieta ręka, 5- analogicznie ucięta głowa. Autora zdjęć mogę zapewnić ze takie zdjęcia niestety nie pomogą w fotografowaniu ptaków żyjących w naturze. To są troszkę inne warunki, począwszy od wykładania żarcia (myszy) poprzez godz , tyg spędzone na obserwacjach. Chodzę już z 8 lat i nigdy nie spotkałem sowy a musisz mi wierzyć szczęście fotograficzne do spotkań ze zwierzakami mam mega duże .
- na zdj. 3 mamy (nieporuszający się) wózek dziecięcy, nie mogłem już bardziej odciąć tła, by mniej odwracało uwagę
- cięcie na zdj. 5 wynika z faktu że człowiek jest tu postacią drugoplanową, często oglądając zdjęcia innych (lepszych ode mnie) widzę takie właśnie cięcia i wydają mi się ok