Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie ŚLEPE IDEE - seria?

1.
    Kontynuować?
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-P Zobacz posta
    Kontynuować?
    Chętnie bym zobaczył. Ale temat jest trudny, poproś o zezwolenie właściciela strony. W dzisiejszych czasach pełno jest oszołomów, którzy tylko marzą o tym, żeby kogoś o coś oskarżyć.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Chętnie zobaczę kolejne, to do mnie nie jakoś trafia.
    Zdecydowanie widziałbym bliski portret, ale wtedy byłoby to jednorazowe.
    Zobaczę jak rozwinie się seria.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Zdjęcie jest zwyczajnie słabe. Słaby kadr, obróbka, temat. Jedynie ta swastyka rodzi jakieś emocje, niestety negatywne. Na miejscu autora zastanowił bym się jeszcze 3 razy, zanim spróbuje kontynuować serię. Bo sama prowokacja to zdecydowanie za mało, że coś nazywać sztuką.

Komentujących proszę o powstrzymanie się przed "podpuszczaniem autora", to jest forum fotograficzne, a nie historyczno-polityczne. Do tego jest to dział portret, a z portretem ta praca ma mało wspólnego.

Wszelkie komentarze o charakterze dyskusji na temat szerzenia faszyzmu w ten czy inny sposób, lub przekonywania, że jest to "tylko" sztuka, będę wycinał, tak, że proszę się powstrzymywać przed tego typu wpisami.

Dziękuje za uwagę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    (...) Bo sama prowokacja to zdecydowanie za mało, że coś nazywać sztuką. (...)
    Sztuki nigdy robić nie chciałem, to co wpadło mi do głowy poddałem wizualizacji

Kadr słaby? Możesz mi powiedzieć dlaczego?
    Obróbka słaba? Też chciałbym się zapytać dlaczego.
    Temat nie wszystkim musi pasować
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-P Zobacz posta
    Sztuki nigdy robić nie chciałem, to co wpadło mi do głowy poddałem wizualizacji

Kadr słaby? Możesz mi powiedzieć dlaczego?
    Obróbka słaba? Też chciałbym się zapytać dlaczego.
    Temat nie wszystkim musi pasować
    Lewa strona zdjęcia, to w zasadzie tylko czarne nic. Przechył w tym przypadku nie jest dla mnie niczym uzasadniony. Sam pomysł to za mało. Potrzebny jest jeszcze odpowiedni warsztat, żeby ten pomysł przekuć w udane zdjęcie. Dla mnie to zdjęcie jest porównywalne do namalowania swastyki na murze i zatytułowania tego "mur milczenia" czy temu podobne farmazony.

Zdjęcia, które balansują na krawędzi przyzwoitości czy prawa, to bardzo trudny temat i miałeś prawo na tym polec. I poległeś, na całej linii. Dlatego właśnie napisałem, żebyś się dobrze zastanowił przed kontynuacją tej serii. Jeśli jednak chcesz to zrobić, proszę Cię, żebyś najpierw pokazał to zdjęcie(a) mi, przedyskutuję je z administracją. I nie chodzi o samą serię, a raczej o jej walory jako fotografii bo to jest w gestii użytkowników, ale o wykorzystywanie i pokazywanie tematów około faszystowskich na publicznym (!) forum.

Ok?

Domyślnie

ja bym zezwolił na kontynuowanie watku. Zobaczymy co się dalej urodzi. Nie widze tu nic zdroznego. Dla mnie swastyka może być azjatyckim symbolem szcześcia dla przykładu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    Dla mnie swastyka może być azjatyckim symbolem szcześcia dla przykładu.
    Marcin, ja Cię proszę...

Domyślnie

no co ? tak jest przecież. A że większości europejczyków się kojarzy jak kojarzy to juz inna kwestia. Ja bym poczekał na kolejne pomysły autora - zobaczymy w którym pójdzie kierunku. Jak źle to zadziałacie odpowiednio. Zresztą, zrobita jak uważacie

Domyślnie

Zdjęcie przedstawia zaślepienie przez idee (tu nazizm). O promocji nazizmu zupełnie nie ma tu mowy, wręcz przeciwnie. Prowokacji też tu nie widzę.
    Pojedyncze zdjęcie zupełnie do mnie nie mówi, ale pomysł jest na tyle ciekawy, że chętnie zobaczyłbym więcej, szczególnie coś mniej oczywistego. Moim zdaniem seria może być bardzo dobra.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów