Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pachniul

Domyślnie Pachniul

Z góry przepraszam za kompozycję i burdel w kadrze. Zdjęcie strzelone przypadkiem o zmierzchu z dwiema 800'kami ustawionymi na przysłowiową pałę co widać

Nie czekam na ocenę warsztatu - chciałby się po prostu podzielić z Wami wypatrzoną przypadkiem chwilą ;D

D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

ani kadr, ani swiatl,oani makro (podobno). Płasko, bałagan w kadrze (po co to po prawej? bardziej przyciaga uwage niz to co chciales pokazac). Nie rob makro o zmierzchu - chyba nie warto.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Sorry Jarek ale napisałeś dokładnie to co ja tylko innymi słowami. Rozumiem że na czymś trzeba nabić posty ale są sensowniejsze sposoby. Zdjęcie jak najbardziej makro z uwagi na to że skala odwzorowania jest bliska 1:2. A w klatce tej urzekł mnie moment i tylko dla tego się tutaj pojawiła co napisałem w opisie argumentując wstawienie tego gniota. To forum nie jest galerią sztuki tylko medium wymiany sposobu patrzenia na świat choć ostatnimi czasy nader często zbyt dużą uwagę kładzie się na technikalia a szkoda.

Pozdrawiam MP
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

Gdzie tu jest skala 1:2?

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Szkoda, że na skorupie i na "lewym ślizgu" jest blik od światła. Faktycznie śliczny ślimak włażący na kwiatka. Czyściutki, wilgotny. Skorupka przejrzysta niczym bursztyn. Ładna sytuacja. Przy prawdziwym makro i bez lśnienia - można wziąć głębszy oddech po słowach "świat jest piękny"
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

neny1 odpal exifa i wyciągnij wnioski szczególnie z tego że to FX, a 1:2 na FX to nie to samo co na cropie jak zapewne wiesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZooM Zobacz posta
    neny1 odpal exifa i wyciągnij wnioski szczególnie z tego że to FX, a 1:2 na FX to nie to samo co na cropie jak zapewne wiesz
    Po pierwsze: nyny1
    Po drugie: to exifa nie ma.
    Po trzecie: rozmawiajac o skali 1:2 obrazka prezentowanego to czy to bedzie krop czy ff ma malo do rzeczy, a to co zaprezentowales to nawet kolo 1:2 nie stalo.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZooM Zobacz posta
    Sorry Jarek ale napisałeś dokładnie to co ja tylko innymi słowami. Rozumiem że na czymś trzeba nabić posty ale są sensowniejsze sposoby. Zdjęcie jak najbardziej makro z uwagi na to że skala odwzorowania jest bliska 1:2. A w klatce tej urzekł mnie moment i tylko dla tego się tutaj pojawiła co napisałem w opisie argumentując wstawienie tego gniota. To forum nie jest galerią sztuki tylko medium wymiany sposobu patrzenia na świat choć ostatnimi czasy nader często zbyt dużą uwagę kładzie się na technikalia a szkoda.

Pozdrawiam MP
    Co wy macie jakąs obsesje z tym nabijaniem postów.. to jakies zawody są? Guzik mnie to interesuje, jaki mam numerek przy słowie POST.. dziecinada.
    Dziwi mnie wstawianie fot, które juz w ocenie samych twórców nazywane sa gniotami... po co sie zatem wstawia? Dla uzyskania potwierdzenia? Czy może z nadzieja , że ktos podbuduje i napisze "No coś ty stary.. super focia!"
    Ja bym przyciął to znacznie, pozbył sie tego co po prawej i do tego nic nie wnosi. CHcesz pokazać slimaka odurzonego zapachem groszku , to pokaż to.
    Ostatnio edytowane przez Jarek78 ; 05-07-2013 o 23:48
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

hehe widzę że utworzyła się loża szyderców. Czytajcie Panowie ze zrozumieniem to pomaga w życiu. Nie napisałem nigdzie że to gniot ale liczę na poklask. Nie potrzebuję się dowartościowywać gdyż fotografię traktuje w kategoriach zabawy.

Pozdrawiam i życzę spadku ciśnienia.

Domyślnie

No może rzeczywiście nie użyłeś słowa gniot, ale wspomniałeś o skopanej kompozycji, nieporządku w kadrze oraz przypadkowym strzale na pałę. Jakby nie patrzeć definicja gniota Mi najbardziej chodzi o Twoje ostatnie zdanie i co wypomnieli Ci koledzy. Niestety w wyniku tego w jaki sposób została nam podana, tej chwili po prostu nie widać ani nie czuć. Wychodzi na to, że jednak się nią z nami nie podzieliłeś.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 07-07-2013 o 08:53

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów