Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Posiadacze F80 i F100

Chodzi mi o zamknięcie tylnej ścianki. Gdzieś na forum czytałem, że te w F80 lubi się wyłamywać. Ja w starym F801 mam metalowe.
    Jak to jest w F100, czy bliżej mu konstrukcyjnie ( pancerna budowa ) do osiemsetjedynki , czy do F80 ?

Domyślnie

W F100 jest tak jak w F80. Zatrzask w obudowie jest metalowy, ale zaczepy tylnej ścianki są plastikowe i takoż lubią się wyłamywać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Mi tak wylamalo sie z f401. Puszka w stanie igla, leży na półce.
    Szkoda bardzo.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Zawsze zostaje czarna taśma F80 kupiłem właśnie na Alledrogo za 187 zł podobno w stanie mint. Przepuszczono 20 rolek. Zobaczymy jak przyjdzie. Cena 10 rolek filmu. Niezły deal ?

Domyślnie

Normalna cena F80 w typowym stanie to pi*drzwi 200 PLNów. Zatem jeżeli te filmy to nie są slajdy Fuji, to chyba dobry dil.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

W F80 juz tyl wymienilem wlasnie z powodu wylamanych zabkow.
    Zabki sie lamia jak zamykasz klapke a przycisk otwierania jej nie jest zabezpieczony (jak otwierasz musisz pociagnac go do oporu wtedy zostanie w pozycji otwartej).
    Klapke samemu wymienic nie problem, dostepne sa nowe na ebayu, godzinka z malym srubokretem i gotowe.

A tutaj mozna kupic chyba wszystkie czesci do Nikonow w normalnych cenach:
    http://stores.ebay.com/procamerarepair
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 03-07-2013 o 01:51
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Opowieść z starych dobrych czasów....
    Gdy "leciały" ząbki trzeba było udać się do zegarmistrza - takiego od prawdziwych zegarków - on to cudownymi klejami, wiertełkami i magicznymi śrubkami sprawiał że ząbki były tak trwałe.... - że są na swoim miejscu do tej pory
    Tylko... gdzie teraz taki zegarmistrz
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

A kto teraz uczy sie tego zawodu Te zabki to faktycznie problem, ja poradzilem sobie tak ze zamykajac klape zawsze wciskalem guzika
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

A ja sobie policzyłem średnią
    (F80+F100)/2 = F90
    i mam spokój w temacie
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Mam F801 i od niedawna F80. Lubię oba, ale każdy za coś innego. Miałem kupić właśnie F90x, ale wpadł mi F80 i ...jest świetny. Taki trochę niedoceniony sprzęt. F100 jest hołubiony, duże, męskie body. A skromna 80-siątka stoi cicho w kącie. Mała, cicha, szybka. Nie rzuca się w oczy. Takie plusy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów