Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Monika

Domyślnie

po dodaktowej obrobce buzia w plamach czerwonych, zadbaj przy portretach o mala glebie ostrosci, i to tlo takie buro brudne.. buzie gladziles ale i chyba przeostrzyles no i ..hmm.. zbyt to intensywne jest cale, albo przesadzasz z podijaniem kotrastow w kompie albo sam nie iwem, ale krecene kontrastu to zla metoda bo zabija optyke szkla, jak chcesz zagrac to raczej cieniami.. poki co ..no jeszcze bym cwiczyl dlugo
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Bez obróbki znacznie lepsze. Uchwyciłeś cały urok modelki, który na PS-owym gdzieś uleciał.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonMaliniacco Zobacz posta
    Wiedziałem Madziulek, że na Ciebie mogę liczyć
    jasne , na ile moge pomoge , sama też się uczę cały czas

2 lepsza , moim zdaniem dziewczyna ma ładną cerę , nie musiałeś jej aż tak wygładzać

zabrałabym ją w plener , myślę też że łatwiej będzie się uczyć ze światłem zastanym niż sztucznym i zdjęcia będą bardziej efektowne

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    hmm.. zbyt to intensywne jest cale, albo przesadzasz z podijaniem kotrastow w kompie albo sam nie iwem
    no fakt, troche podciagnalem kontrast...

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Wylacz lampe w aparacie i kup kilka ksiazek o retuszach

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaziel Zobacz posta
    Wylacz lampe w aparacie i kup kilka ksiazek o retuszach
    Ech, uważam że zdjęcie jest znacznie lepsze niż Twój komentarz. Zważywszy że nie widzę kolosalnej różnicy w poziomach pomiędzy tym zdjęciem a Twoimi....

Domyślnie

Witam
    Dotyczy 1.
    Jestem daleki od narzekania, ale jeśli mogę poprosić Ciebie o zwrócenie uwagi na tylko dwa szczegóły.
    Linia nosa, w jaki sposób oddziela się od prawego policzka?
    Linie poszczególnych palców jak oddzielają się od siebie?
    Wydaje się, że te krawędzie są bardzo ostre.
    Ale to kwestia podejścia do sposobu patrzenia.
    Pewni też bym tak ostro rysował gdyż osobowość z pewnością taka jest.
    Żadnych zarzutów. Tylko czy jesteś pewien?
    x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Ech, uważam że zdjęcie jest znacznie lepsze niż Twój komentarz. Zważywszy że nie widzę kolosalnej różnicy w poziomach pomiędzy tym zdjęciem a Twoimi....
    Proponował bym skupienie się tylko na ocenie zdjęcia a nie komentarza. Nikogo nie bronię ale akurat dzisiejsze fotki Zaziel są o niebo lepsze. Niestety co do tego zdjęcia wyraźnie widać że D200 i AF-S to nie wszystko.

Oceniając moim okiem - nie wiem jak długo fotografujesz ale też na początku robiłem błędy które tutaj widać. Nie podoba mi się światło i nic dziwnego - przestań błyskać prosto w twarz Masz fajną modelkę. Ubierz ją w coś ciekawego (lub rozbierz ), odstaw od ściany by nie było takich cieni i pstrykaj aż uchwycisz to coś. Potem niestety musisz choć chwilkę poświęcić na obróbkę bo niestety to nieuniknione...

Ta fotka do albumu - dawaj kolejne
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Oceniając moim okiem - nie wiem jak długo fotografujesz ale też na początku robiłem błędy które tutaj widać.
    Tak szczerze to od stycznia 2007

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów