Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Ponownie Patrycja...

Uczę się portretu cały czas i przyznaję bez bicia, że ciężko coś mi to idzie…. Dzisiaj próbowałem na mojej ulubionej modelce Patrycji i coś takiego mi powychodziło… Wszelkie uwagi, które pozwolą mi podszlifować portret w przyszłości mile widziane.

1.

2.

3.

4.
    D80, N 55-200, N 50 1.8

Domyślnie

Z jakiej odległości robiłeś te zdjęcia?

Jak dla mnie pierwsze jest najlepsze.
    "Nieostrość" to CECHA obrazu a nie wada!
    http://www.dg.art.pl

Domyślnie

Z bliska. Robione 50/1.8 i sa to pelne kadry bez jakiegos cropowania,kadrowania itp
    D80, N 55-200, N 50 1.8

Domyślnie

zabraklo mi wiekszej GO. NIe widac dokladnie na czym lapales ostrosc. Pewnie robione 50 f1/8 wiec polecalbym przeslonke co najmniej 2.8 a nawet 4...
    PS. Gratuluje pociechy
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

troszke chyba nieostro?
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Za blisko! Skrót zdeformował twarz - wygląda jak nadmuchana. Jeśli chcesz robić tak ciasno kadrowane portrerty, to lepiej użyj 55-200 @ 200mm.

Domyślnie

a mi się podobaja (nie licząc nieostrości), dziecko jak robi miny to nawet fajnie przerysować, a akurat to dziecko ze swoją pyzowatością, to aż się o to prosi

Domyślnie

a mi jedynka i czwórka bardzo pasują. Ostrość na oczy, go króciutka czyli to co najbardziej lubię . Jedyne co można powiedzieć to to, że faktycznie troszkę za blisko. Chyba że jeszcze bardziej chciałeś przerysować, ale to szerzej mogłoby być. A w ogóle super wdzięczny dzieciak, tylko zdjęcia robić i robić
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Kraftsman - zupełnie jak mi, z naciskiem na numer pierwszy Fajny kadr na jedynce, 2 i 3 raczej do albumu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów