na nexa mnie nie stać, tzn na body może bym uzbierał, ale na szkła już nie da rady..
kusi mnie ten wyświetlacz 7 cali, gdzie można to kupić i jak to działa?
Szukaj
na nexa mnie nie stać, tzn na body może bym uzbierał, ale na szkła już nie da rady..
kusi mnie ten wyświetlacz 7 cali, gdzie można to kupić i jak to działa?
a ja wręcz przeciwnie. Wchodzę w lustrzanki na śluby a kamerę zostawiam do pracy przy reportażach głównie dla TV.
Filmuję D800 i po kilku imprezach napiszę swoje spostrzeżenia. Obiektyw który mi się świetnie sprawdza na steady i do reporterki weselnej to Nikkor 16-35 VR. Stabilizacja przeszła moje oczekiwania. Ze statywem naramiennym efekty są porównywalne do kamery poza tym że z lustrzanką jest znacznie lżejDo przebitek i bajeranckich ujęć oczywiście stałki 50mm 1.4 i 85mm 1.8. Na ślubach w zasadzie korzystam głównie z tych 3 obiektywów. Do filmowania przysięgi zakładam 70-200 f2.8. Praca samodzielna jest oczywiście możliwa ale nie przynosi zapierających dech w piersiach efektów. Powód jest taki jak wyżej napisał wlods. Ciężko zrobić szczegół szerokim kontem.
Na początku przeraża zabawa z ostrością ale jak się to opanuje to wpadek jest niewiele a efekty warte zabawy.
To czego mi brakuje w lustrzankach to XLR-ów. Poza tym jest rewelka. Obraz piękny, plastyczny. Możliwość korzystania z obiektywów zostawia kamery daleko w tyle. Mała waga sprzętu powoduje że praca staje się przyjemniejsza i bardziej kreatywna.
wlods pisze o kamerze Nex Fs-100. Osobiście jej nie testowałem ale na filmowcu czytałem niepochlebne opinie. W każdym razie zostaje z lustrzanką![]()
Maciek N-wypozycz Fs-100,potestuj,ta kamera daje taki obrazek jaki obiektyw zalozysz do niej.Testowanie jej z kitem 18-200 jest pozbawione sensu,chociaż ona i tak sobie radzi nawet z tym obiektywem.Wygoda użytkowania i filmowania tą kamerą jest nieporównywalna z lustrzanką.
Witam.
Nie chcę zakładać kolejnego wątku, a pytanko mam zbliżone tematycznie.
Filmuje sobie czasem dzieciaczki, zupełnie amatorsko tak na pamiątkę.
Posiadam d800, d7100 i fajny zoom do filmowania w dx sigma 17-50/ f2.8 ze stabilizacją.
Pytanie brzmi, czy lepiej używać d800 w trybie dx, czy d7100?
Pytam, ponieważ jestem zupełnie zielony w tym temacie, a nie jestem fanem testów.
Pozdrawiam
bez rozwlekania się D7100, ale amatorsko to chyba ważniejsze co się ma aktualnie pod rękąPozdrawiam
poważnie d7100 jest lepszy do filmów?
Czy pomijając wysokie iso ?
Przykładowo filmowanie w dobrym świetle to d7100 też jest lepszy?
Pytam ponieważ w d800 pomocny jest histogram podczas filmowania, a w dodatku kupiłem już kiedyś do niego lupkę i przykleiłem ramkę mocującą do osłonki lcd.
Natomiast jeżeli d7100 jest wyraźnie lepszy to szkoda żeby leżał.
Skontaktuj się z nami