Close

Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: M

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nom właśnie.... jeśli jesteś blisko (tak 1m) to głębia przy f1.2 to jest to pewno coś 2 cm. Ja rozumiem odcięcie sylwetki od tła, fajby bokeh => no ale kurde bez przesady, żeby oka nie było widać... Jeszcze ręcznie ostrzone no to wygląda to nie ciekawie.

Co do fotki: Tło jest mocne, kontrastowe, "ciemne", natomiast modelka jest przepalona... Patrzyłeś na histogram? Na histogramie widać ewidentnie, że są przepalenia na bluzce ręce i twarzy. Jest to niedopuszczalne !!!
    Jak widać fotka nawet nie leżała koło retuszu... w sumie nie ma co retuszować jak jest tak rozjaśniona.

W ramach pomocy, postanowiłem troszkę zjechać ze świateł... ale zbytnich cudów na przejaranej fotce się nie da zrobić. Dodałem troszkę pomarańczu, aby weliminować tą nadmierną ilość światła i nadać modelce chociaz minialny kolor skóry . Oczywiście nie jest to full prof retusz + obróbka, na szybko zjechałem ze świateł... a i minialnie tak na 40pkt podostrzyłem, aby było widać też te drugie oko. I zrezygnuj z ramki, tak jak kolega wyżej podpowiada

Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 25-06-2013 o 11:35
    "Nikon"

Uprawnienia umieszczania postów