Wielkie dzięki!
Szukaj
Wielkie dzięki!
D300, D700, Z8.
Robiłem w manualu na tych samych przysłonach i jest to samo: Nikkor naświetla prawidłowo, Tamron przepala!
Dziś podpiąłem go do innego d70s i do d50 - to samo! Przepala.
D300, D700, Z8.
Sprawdź, czy w trakcie robienia zdjęcia przysłona w tym tamronie się zamyka. Ustaw na "M" czas 1s i przysłonę np f16 i zobacz od strony soczewki, może listki się zblokowały
Suzuki SV 650N
Mazilis przysłona jest ok. Obiektyw bez lampy działa dobrze na wszystkich przysłonach. Problem jest przy robieniu zdjęć z lampą. Prawdopodobnie przekłamuje informacje o odległości do fotografowanego motywu i puszka ustawia błysk lampy na full.
D300, D700, Z8.
snajper, z moim Tamronem SP90 jest dokładnie ten sam problem. Czas się tym wnikliwie zająćSprawdzę co i jak będzie po podpięciu SB800
dosyć długo używałem Tamrona 90 z D70, przypadłość o której piszecie była normalna, zawsze korygowałem o -1EV, niestety współpraca innych niż Nikonowskie obiektywów z body i z lampą często bywa problematyczna, trzeba dojść do właściwych ustawień metodą prób i błędów
pozdrawiam Piotr
Dzięki za odzew.
Gawronnek miałem Tamrona 28-75/2,8 i naświetlał dobrze. Obiektyw Antoniny też jest ok!
Nie chcę robić eksperymentów z nowym obiektywem za 1600 zł i zwrócę go do sklepu...
D300, D700, Z8.
Fatman jak tam testy z SB-800 bo bardzo jestem ciekaw ?
D300, D700, Z8.
Dzisiaj jest już ciemno ale jutro zrobię Ci jeszcze jeden test przy świetle dziennym i na jasnej ścianie
Obiektyw zwróciłem do sklepu, ale jakbyś znalazła chwilkę czasu to chętnie obejżę.
Dzięki za pomoc!
D300, D700, Z8.
Skontaktuj się z nami