Fotka zacna i to nawet bardzo zacna. I nie ma się co przejmować ludzkim gadaniem tylko pokazywać, chwalić się i cieszyć oczy innych.
Szukaj
Fotka zacna i to nawet bardzo zacna. I nie ma się co przejmować ludzkim gadaniem tylko pokazywać, chwalić się i cieszyć oczy innych.
Fuji
Dobrze że ja mieszkam daleko od Gdańska i nigdy Cię nawet nie spotkałem, także do TWA nie należę i spokojnie mogę napisać że bardzo lubię Twoje zdjęcia i szkoda byś ich nam nie pokazywał. To tyle ogólnie o Twoich zdjęciach.
Co do tego, konkretnie, to dla mnie odrobinę za zółte końcówki kłosów. Może tak było, ale odbieram jakbyś za bardzo nasycił ten kolor. Reszta bardzo przyjemna i ogólnie odbieram zdjęcie bardzo pozytywnie. Pokaż coś więcej z wiosennych/wczesnoletnich kadrów.
Witam Brata Janadawno nie gościłeś!
Ja tradycyjnie powiem to co już od dawna wiesznie ważne gdzie i co wstawiasz (z całym szacunkiem dla użytkowników forum nikona)
ważne byś czerpał radość z tego co robisz by każde poczynione zdjęcie niosło ze sobą masę wspomnieni i różnorakich przeżyć.
Natomiast co do fotografii – poprawna czysta praca, kadr klasyczny, światło opanowane, niebo jakie jest każdy widzi.
Fajne jest to że zostawiasz exif-a, można wiele z niego się dowiedzieć a każdy początkujący może sporo się nauczyć![]()
I tu mogłaby się nasunąć dość proste pytanie, w jakim celu w takich okolicznościach przyrody przysłona f/22 i czas 6sekund?
Pytanie może wynikać z prostego powodu, otóż każdy obiektyw po przymknięciu powyżej f/8-11 traci bardzo na jakości obrazu do tego dochodzi dyfrakcja, a jakość obrazu spada drastycznie, niemal dwukrotnie.
Przykład dla Nikkora 12-24:
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
.......I tu mogłaby się nasunąć dość proste pytanie, w jakim celu w takich okolicznościach przyrody przysłona f/22 i czas 6sekund?
Pytanie może wynikać z prostego powodu, otóż każdy obiektyw po przymknięciu powyżej f/8-11 traci bardzo na jakości obrazu do tego dochodzi dyfrakcja, a jakość obrazu spada drastycznie, niemal dwukrotnie.
odpowiedz jest bardzo prosta , nie mam big stopera, a dwa filtry - szary ND 0.9 oraz połówka ND 0.9 i ISO 100 przy ilości światła jakie było w tym momencie (słonce już się chowało za horyzont) nie pozwalało uzyskać takiego czasu który posłużył mi do lekkiego "poruszenia" kłosów, a taki efekt osiągnąłem bo o to mi chodziło, stąd przymkniecie do F22, i osiągnięcie czasu 6 sek. Jak widać i matryca i szkło, poradziły sobie bdb
Zacny kadrPodoba się
Piękny kadr i obróbka
szkoda że tak mało wystawiasz na Forum .
Z niedowierzaniem czytałem pana post. Myślałem ze takie rzeczy zdarzają się wyłącznie wśród ,,młodych wilków" którzy oczekują namaszczenia na ,,wielkich twórców" a nie doczekawszy się oskarżają wszystkich o TWA. Panie Janie, dzisiaj każdy może być ,,twórcą artystą " bez warsztatu a nieliczni rzemieślnikami artystami a pan nim jest.![]()
Panie Janie - wiele zdrówka, wspaniałych kadrów na Forum. W brew pozorom na tym Forum jest wielu normalnych ludzi których pańska fotografia cieszy, uczy i inspiruje. Proszę więc zamieszczać zdjęcia dla nas - a oszołomami się nie przejmować - chociaż wiem że to trudno
serdecznie pozdrawiam![]()
Miło "Cię" znów widzieć/oglądać. Jak zwykle w dobrej formie.
Żeby się do czegoś przyczepić.... dolne partie zboża w cieniu troszkę za mocno wpadają w niebieski.![]()
Ostatnio edytowane przez Duder ; 21-06-2013 o 00:55
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami