Szukaj
1. najbardziej mi się by podobała ale szkoda, że uciąłeś modelce ramię i obciąłeś paluszki. Na 2. paski mi się nie podobają. Poza tym tło za modelką zbyt mocno absorbuje wzrok na zdjęciach... jak dla mnie...
Nikon
Dzięki za opinię. Forum niestety nie szaleje z sugestiami...Mam za mało postów aby skomentować zdjęcia?![]()
D800, D7000, N18-105 3.5-5.6, N35 1.8G, N85 1.8G, N24-70 2.8, SB900, SB910
Jesli zdjecia sa srednie - czyli lepiej niz slabo ale nie ma "łał" to ludzie nie komentuja, bo nie bardzo wiedza co napisac. Jedyny komentarz wtedy, jakiego mozesz sie spodziewac, to : za maly kontrast albo uciete costam, albo za malo przestrzeni nad czymstam. Wracajac do zdjec - na pierwszy rzut oka zbyt nachalnie doswietlane z pozycji obiektywu. Na drugim paski stanowczo za mocne - gdyby byly delikatniejsze i nie odwracaly uwagi od modelki byloby znacznie lepiej.Dodatkowo fakt ze paski sa krotsze w okolicach szyii powoduje wrazenie dorabiania ich w ps - i wprowadza pewna nutke nienaturalnosci.
PS
na jedynce faktycznie uciete palce mocno obnizaja caloksztalt zdjecia.
3 na nie za kadr (trochę za dużo tej góry) i pozycja modelki mi się nie podoba. Za to 1 i 2 świetne. Dobra obróbka, na dwójce fajny pomysł, a jedynka poza przeciętymi paluchami, których nie widać, bo cały wzrok absorbuje modelka. Trochę na 1 to tło za modelką odwraca uwagę, może spróbuj przyciemnić?
Skontaktuj się z nami