Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: wizjer video

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malwinka Zobacz posta
    Czyli podsumowując do zdjęć nie polecacie ale i ja o tym w ogóle nie myślałam ale do filmu jak najbardziej, bo jednak ciężko chodzić z płachtą. Ok, dzięki za opinie Decyzja podjęta już chyba, powiedzcie tylko co to ten monitorek zewnętrzny bo jeszcze nie ogarniam wszystkiego z zakresu filmowania i wszystkich tych super bajerów
    Zewnętrzny monitor w wejściem HDMI. Można podłączyć do niego aparat i masz podgląd na większym ekranie.
    Niektóre maja również możliwość powiększenia obrazu.

Najpopularniejsze to Liliputy, są dostępne np. tu:
    http://fripers.pl/index.php/cat/c131...odgladowe.html
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Dzięki GonzoG za odpowiedź ale w tym przypadku porównując ceny chyba zdecyduję się na wizjer jednak, dodatkowo wydaje się również bardziej użyteczny bo na razie nie moge wymyślić jak bym używała też tego dodatkowego ekranu w praktyce.

Domyślnie

Tu masz pokazane jak się używa Liliputów:
    http://rafalglebowski.pl/blog/testy/...da-od-prolite/
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Podoba mi się to pokrętło do ostrości z tego postu, ale jednak upewniłam się, że liliputy nie są dla mnie w sumie tak samo przy słonecznej pogodzie będzie problem z obejrzeniem (chyba), czego nie będzie przy tym wizjerze (mam nadzieje).

Domyślnie

Przy korzystaniu z dodatkowego ekranu wyposaża się go w specjalne osłony które ograniczają padanie światła na ekran. Osłonę spokojnie można wykonać we własnym zakresie lub kupić. Mocowana na rzep jest dość uniwersalna - kwestia dobrania rozmiaru.

Domyślnie

Ja oslone sam robie, latwo jest wykonac, najprostsza sprawa z mowlich, a tu nie ma wymagan co do jakosci surowca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikontyna Zobacz posta
    Ja oslone sam robie, latwo jest wykonac, najprostsza sprawa z mowlich, a tu nie ma wymagan co do jakosci surowca.
    rozwiniesz?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów