Witam wszystkich i przedstawiam swój problem związany z SB 900. Od jakiegoś czasu występuje problem niedoświetlonych zdjęc lampa wskazuje wówczas -3. Zjawisko nie da się określi jakimiś regułami. Czasami wykonuję powiedzmy 100 zdjęc i wszystko jest ok. Innym razem już przy pierwszym a czasami i kolejnych 5, 6 zdjęciach niedoświetlenie, później wraca wszystko do normy i znów problem. Jednym słowem stres ciągły i oczekiwanie w napięciu kiedy lampa znów zawiedzie. Chyba palnik. Tylko dlaczego skoro jest uszkodzony potrafi czasem działac po kilkadziesiąt razy bez zarzutu. Może ktoś z braci nikoniarskiej potrafi to wytłumaczyc. Trochę szkoda kasy żeby skroili mnie na Postępu. Tym bardziej że w ostatnim miesiącu zapłaciłem prawie 100 PLN za ekspertyzy sprzętu (drukarka i kosiarka) który poszedł na złom wskutek nieopłacalności napraw. Jeżeli stawiacie też na palnik to gdzie go kupic, a gdyby jeszcze ktoś podsunął jakiegoś linka jak to w 900 wymienic to uspokoiłoby to moje skołatane nerwy. Jak mawiał klasyk lat 70 POMOŻECIE ? Dzięki za ewentualną pomoc.
A swoją drogą kiedyś miałem Metza MZ 32 służył mi ładnych parę lat a teraz córce mojego kumpla. Działał i działa bez zarzutu. A przeszedł...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami