Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Z widokiem na...

Loch Lomond. Wschód słońca na szczycie Cruachan.

| Nikon D200 | Sigma 10-20mm@10mm | f/11 | 1/8sek | ISO100 | Polaryzator |

Wiekszę pod przykrywką.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Fajny kadr. Nie myślałeś żeby trochę przyciemnić PP??
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

No można pooddychać patrząc na takie obrazki

Domyślnie

Ostatnio czepiles sie mojego zdjecia, ze jest za ciemne, cos mi sie wydaje, ze masz jakis problem, gdyz to jest kolejne Twoje zdjecie zdecydowanie za jasne a zwlaszcza pierwszy plan.
    Powoli zaczynasz robic zdjecia bezcieniowe jak HDR ktory wczoraj chwaliles a jest kilka watkow nizej.
    Sebek, miejsca odwiedzasz wspaniale, ale zaczynasz je pokazywac jak by byly robione do sprzedazy online.

Domyślnie

Dzieki za zwrocenie uwagi... czyli mam cos namieszane... hmmmm.... trzeba to sprawdzic i popracowac. Dzieki.

cos moze tak? Ale u mnie juz jest to bardzo ciemne.
    Ostatnio edytowane przez Sebastianito ; 17-06-2013 o 10:59
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Nie twierdze Sebek, ze u mnie jest idealnie, zapytaj Pawla albo Ostrego bo oni maja dobrze skalibroiwane monitory, mojego jestem tak w 85% pewien (druki mam na 95% identyczne), bo tylko kolorymetrem go zrobilem, ale ostatnio pokazujesz za jasne zdjecia o czym zreszta inni tez pisza.

Domyślnie

A gdzie indziej pisza, ze wszystko jest jak najbardziej wporzadku... ja juz nic nie wiem... rzucam fotografie!

Domyślnie

Nic nie rzucaj i nie pytaj brytoli o rade, bo oni zawsze odpowiedza Lovely!
    Nie pytaj tez takich ktorzy bezkrytycznie wierza w swojego MACa, bo patrzac na kolory na niektorych fotografiach tego kogos to nie jest dobrze.
    Jak pisalem, kazdy nowy monitor ma to do siebie, trzeba sie go nauczyc...

Domyślnie

Bardzo dobry kadr. Co do jasności czy ciemności to się nie wypowiadam, bo mam stary monitor FP202WA senseye+photo, niekalibrowany od dość dawna. Zważywszy na przewagę w ujęciach z "tamtych" stron strzałów z dolin oraz łódek, jezior i gór w tle to bardzo miła niespodzianka. Pewnie nie wylazłeś zbyt wysoko, jednak efekt mi pasuje. Przyjemne ciepło w tonacji kolorystycznej. Widzę Sigmę 10-20 w podpisie słyszałem o niej różne opinie, niekoniecznie pochlebne a ten słoik chyba jednak dość ładnie rysuje [w rękach i w aparacie jej nie miałem]. Bardzo przyzwoicie opanowana GO, pierwszy plan czytelny, ostry, koniec planu również. Jeśli to nie tajemnica napisz w jaki sposób ustawiasz ostrość, czy posługujesz się jakimś kalkulatorem GO, czy masz jakiś własny patent [np. na 1/3 planu itp.]. Wiem, że przy szerokich kątach nie stanowi to jakiegoś specjalnego problemu, ale pytam z ciekawości. Co do kompozycji - zdecydowanie polazłbym kilka kroków w tył o ile było to możliwe - tak aby od góry kadru wprowadzić więcej oddechu.

Domyślnie

Czasem jeśli jestem blisko jakiegoś obiektu fotografuje z tym samym czasem ale obieram 2 różne punkty ostrości (na pierwszy plan i na ten najbardziej odległy, tak aby mieć wszystko ostre). Jeśli kadruje jak wyżej to ostrość na pierwsza ćwiartkę kadru. i jakoś to wychodzi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów