Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Rudzik

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaliszfornijczyk Zobacz posta

jesteś jasnowidzem ?

Nie jestem jasnowidzem miałem podobny problem z ostrością zdjęć z tego szkła. Ono nie lubi tanich filtrów

Zobacz link: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....0&postcount=42

A tu cały temat: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...t=90083&page=5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    Nie jestem jasnowidzem miałem podobny problem z ostrością zdjęć z tego szkła. Ono nie lubi tanich filtrów ...
    No to znalazłem przyczynę nieostrego Rudzika przejrzałem wszystkie kadry z tej sesji a mam ich ok 30 i na każdym jest podobna ostrość (czyli mierna), mimo że AF pokazywał mi za każdym razem poprawnie ustawioną ostrość.

... trochę z innej beczki.. Tak się zastanawiałem nad kompozycją i otoczeniem Rudzika. Nie macie wrażenia że obecnie zdjęcia przyrodnicze przypominają trochę zdjęcia kobiet reklamujących krem na zmarszczki ? Czyli tło sprawia wrażenie wstemplowanego do granic możliwości tak że najczęściej ptak wygląda jakby siedział na jedynej gałązce w promieniu 5km!!?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-06-2013 o 23:44 Powód: pis. ("nie ostre")
    „Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."

Domyślnie

... trochę z innej beczki.. Tak się zastanawiałem nad kompozycją i otoczeniem Rudzika. Nie macie wrażenia że obecnie zdjęcia przyrodnicze przypominają trochę zdjęcia kobiet reklamujących krem na zmarszczki ? Czyli tło sprawia wrażenie wstemplowanego do granic możliwości tak że najczęściej ptak wygląda jakby siedział na jedynej gałązce w promieniu 5km!!?
    Świetnie ujęte )
    D7000

Domyślnie

Tak się zastanawiałem nad kompozycją i otoczeniem Rudzika. Nie macie wrażenia że obecnie zdjęcia przyrodnicze przypominają trochę zdjęcia kobiet reklamujących krem na zmarszczki ? Czyli tło sprawia wrażenie wstemplowanego do granic możliwości tak że najczęściej ptak wygląda jakby siedział na jedynej gałązce w promieniu 5km!!?
    Niekoniecznie. Jeśli użyjesz czegoś w rodzaju 500-600 mm przy przysłonie 4-5.6, to tło będzie w miarę gładkie.

Uprawnienia umieszczania postów