Szukaj
Mógłbyś wystemplować te syfy z matrycy bo walą po oczach. Do tego z obróbką coś nie halo bo strasznie lecą w niebieski. Na przyszłość sugerowałbym też dłuższe czasy, bo 1/400 to nawet Kielakowi śmigło zamrozi. Przykro mi, ale ja jestem na nie.
nie jest tak źle... śmigła rozmyte to podstawa. Ale jeszcze bardiej podstawowa-podstawa to brak syfów na matrycy, które pojawiają się hurtowo przy tych przysłonach, jakie wychodziły w Płocku
Mi za mało samolotów na tych fotkach, albo miałeś za mało mm, albo większe crop-y powinieneś robić.
Ogólnie na blogu masz kilka ciekawszych kadrów niż tu.
Podsumowując: szału nie ma, ale jest całkiem sympatycznie, w przyszłym roku są szanse na rewelacyjny set![]()
jak dla mnie to 2 i 3 najlepsze, no i jak pisał poprzednik na blogu są lepsze klatki
np.
http://lkfoto.files.wordpress.com/2013/06/dsc_8616.jpg
http://lkfoto.files.wordpress.com/2013/06/dsc_8616.jpg
D90/N18-105 VR/N70-300 VR/N50
Dzięki za komentarze. O paprochach na matrycy zapomniałem - zwykle używam mocno otwartych przysłon i po prostu wówczas ich nie widać - to do poprawy, dzięki
Z dłuższymi czasami próbowałem, ale słabo mi to wychodziło (pięknie rozmywałem nie tylko śmigła, ale i cały obrazek) - za mało praktyki chyba mam
Co do cropów... to miałem ze sobą 300 mm, ale czasem to i tak okazywało się za mało i musiałem potem kadrować.
Dzięki, oby tak było jak piszesz!![]()
W tym rodzaju fotografii to nieważne ile będziesz miał mm i tak zawsze będzie mało i będziesz musiał kadrować.![]()
Swearengen, coś w tym jestA powiem szczerze, że pierwszy raz miałem okazję być na pokazach lotniczych, bardzo mi się spodobało, więc mam nadzieję na kolejne
PS. Daj znać, jak na www.spfl.pl będą już zdjęcia z Płocka - z ciekawością obejrzę![]()
Następne pokazy są już niedługo. Air Power w Austrii za dwa tygodnie. W tym samym terminie jest piknik w Krakowie. Z bliższych to 22.06 Biało Czerwone Iskry mają dzień otwarty w Dęblinie. Więcej info na ich stronie.
Kiedy będą zdjęcia z Płocka w dorobku na SPFL, to nie wiem, ale wejdź na nasze forum, parę setów już tam było.
Za tyg jest Rodzinny Piknik Lotniczy w Gryźlinach z roku na rok coraz lepiej im to wychodzi. Biorąc pod uwagę to co działo sie w Płocku myślę ze sie nie pomylę jak napisze ze nie wypadną gorzej.
1 i 2 mają w sobie tą dynamikę, która właśnie trzeba pokazywać przy akrobacjach ale dość ona jest trudna do dobrego strzału. W 5 to w ogóle nieba nie ma.
"Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu."
D 750|N 70-300 4.5-5.6VR+N 24-70 2.8
Skontaktuj się z nami