lol... dobre.. pytanie ile włożeń ma kabel!?.... dawno nie słyszałem takich bzdur świetne
ja przestaje tak często spust migawki bo podobno też ma ograniczoną liczbę, ale odsyłam do google.kr
Szukaj
lol... dobre.. pytanie ile włożeń ma kabel!?.... dawno nie słyszałem takich bzdur świetne
ja przestaje tak często spust migawki bo podobno też ma ograniczoną liczbę, ale odsyłam do google.kr
przeczytałem jeszcze raz i doczytałem o wysokich napięciach czytników... już tego nie czytam![]()
Widzę, że nawet nie wiecie o takich parametrach karty... tylko temperatura, woda... ;/ ehh nie ma co tłumaczyć widzę.
"Nikon"
dobra kolego wszystko się zużywa, ale bez przesady.. ile włożeń 5.000,10.000? d... częściej podcierasz i jakoś żyjeszja swoją ( kartę ) ciągle wkładam do czytnika i myślę że zanim ją zajadę to prędzej technologia się zmieni.. nie mówiąc już że karta to grosze....
Generalnie się zgadzam z twoim wywodem a szczególnie z tym par exellence fizjologicznym porównaniem.
D..e mam całą , narzędzie do wkładania też , a jadnak jedna karta SD straciła (wytarcie) styki i była do kosza.
Więc takie przypadki mają jak najbardziej miejsce. Choć bywa to rzadko.
jak bedziesz pupe wycieral metalem przez dluzszy czas, tez moze byc potrzebny przeszczep...
wymiana karty to ... pare zlotych, wymiana wytartego portu usb (tez ma prawo sie wycierac) to kilkaset zl...jestem przekonany ze statystycznie karta zepsuje sie pozniej niz uzywany w takim samym stopniu port w aparacie
![]()
侍
Dla autora wątku:
Przykładowo taka pierwsza z brzegu z GOOGLI:
Transcend Karta pamięci SDHC 32 GB Class 10
- Wytrzymałość: 10,000 cykli wkładanie/wyjmowanie.
Link:http://sklepwideo.pl/details.php?id=af101207
Takie informacje przeważnie są w specyfikacji technicznej.
Dla osób robiących sobie jaja ... poczytajcie o przyczynach utraty zdjęć na kartach SD... , a potem się razem pośmiejemy![]()
"Nikon"
no rzeczywiscie... jesli ktos ma nerwice natrectw to moze zepsuc karte... poczytaj jeszcze jaka jest wydajnosc wlacznika aparatu, klapki od baterii, klapki od klabla usb, samego kalba usb, portu usb, ilosc cykli dysku twardego, zwiekszonych obrotow wiatraka na procesorze przy zgrywaniu zdjec, lewego klawisza w myszce, sprawdz statystyki utopien kart pamieci, rozlanych herbat i pare innych drobiazgow, ktore trzeba miec stale w tyle glowy, zeby nie utracic czegokolwiek...
niektorzy jednak nie powinni bawic sie urzadzeniami elektrycznymi
侍
Skontaktuj się z nami