to chyba niestety za stary zeby zadzialac z d600.
mozesz uzyc adobe dng converter i korzystac z plikow DNG
Szukaj
to chyba niestety za stary zeby zadzialac z d600.
mozesz uzyc adobe dng converter i korzystac z plikow DNG
侍
1. Jak aparat nie był kupiony na firmę, to nie oddawaj do serwisu, a żądaj od sprzedawcy wymiany na nowy.
Jest to towar niezgodny z umową, nie daj sobie wcisnąć, że tylko serwis.
2. RAWy z D600 są obsługiwane dopiero w PS CS6 z Camera RAW 7.2, ale pełna obsługa dopiero od Camera RAW 7.3.
Więc nie mając CS6 to zostaje Ci jedynie konwersja na inny format aby móc działać w PS (np. DNG przy pomocy DNG Converter)
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 13-06-2013 o 10:22
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
mi się też pojawia różowy pasek na prawej krawędzi zdjęć ale jedynie przy przeglądaniu zdjęć z raw w picasa. Czy przez przypadek u Ciebie nie występuje to samo zjawisko?
potwierdzam słowa GonzoG - CS4 nie otworzy Ci rawów z D600...
Ostatnio edytowane przez _Maestro ; 13-06-2013 o 11:55
W życiu nie korzystam z czytnika => prosta zasada, każda karta SD ma określoną liczbę włożeń/wyciągnięć, wtedy też najbardziej jest ona narażona na uszkodzenia i się zużywa. Po za tym po wyciągnięciu może ona nam spaść na ziemię, do herbatyno wszędzie. Nie daj Boże, żeby czytnik SD miał za wysokie napięcie albo był uszkodzony -> wtedy o fotkach możemy zapomnieć.
W niektórych kartach podają tą liczbę przy której karta będzie działać prawidłowo... resztę tematu odsyłam do GOOGLE.PL
A...i zdjęcia z czytnika też lecą po kablu![]()
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 13-06-2013 o 12:46
"Nikon"
lol... dobre.. pytanie ile włożeń ma kabel!?.... dawno nie słyszałem takich bzdur świetne
ja przestaje tak często spust migawki bo podobno też ma ograniczoną liczbę, ale odsyłam do google.kr
przeczytałem jeszcze raz i doczytałem o wysokich napięciach czytników... już tego nie czytam![]()
Skontaktuj się z nami