Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Domyślnie

to chyba niestety za stary zeby zadzialac z d600.
    mozesz uzyc adobe dng converter i korzystac z plikow DNG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikond600odkrywanie Zobacz posta
    rozmawiałam z gościem z salonu i stwierdził że do serwisu (no to się nacieszyłam), ale chciałabym Was jeszcze podpytać o jedną rzecz. abstrahując od różowego paska zrzucone pliki w rawach nie chciały się otwierać w PS, to też mnie zastanowiło, czy ja się na czymś aż tak nie znam i pełna klatka wymaga jakiejś wiedzy tajemnej czy trafiłam na jakąś bardzo wadliwą sztukę
    1. Jak aparat nie był kupiony na firmę, to nie oddawaj do serwisu, a żądaj od sprzedawcy wymiany na nowy.
    Jest to towar niezgodny z umową, nie daj sobie wcisnąć, że tylko serwis.

2. RAWy z D600 są obsługiwane dopiero w PS CS6 z Camera RAW 7.2, ale pełna obsługa dopiero od Camera RAW 7.3.
    Więc nie mając CS6 to zostaje Ci jedynie konwersja na inny format aby móc działać w PS (np. DNG przy pomocy DNG Converter)
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 13-06-2013 o 10:22
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice Śląskie

Domyślnie

mi się też pojawia różowy pasek na prawej krawędzi zdjęć ale jedynie przy przeglądaniu zdjęć z raw w picasa. Czy przez przypadek u Ciebie nie występuje to samo zjawisko?
    potwierdzam słowa GonzoG - CS4 nie otworzy Ci rawów z D600...
    Ostatnio edytowane przez _Maestro ; 13-06-2013 o 11:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Maestro Zobacz posta
    mi się też pojawia różowy pasek na prawej krawędzi zdjęć ale jedynie przy przeglądaniu zdjęć z raw w picasa. Czy przez przypadek u Ciebie nie występuje to samo zjawisko?
    potwierdzam słowa GonzoG - CS4 nie otworzy Ci rawów z D600...
    Ba, mi nawet CS6 nie otworzył tylko trzeba akutalizować CameraRaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Pierwsze pytanie: jak kupujesz zdjęcia?

1. przez kabel USB
    2. przez czytnik

Jeżeli to pierwsze kup czytnik i nie zgrywaj zdjęć po kablu.
    W życiu nie korzystam z czytnika => prosta zasada, każda karta SD ma określoną liczbę włożeń/wyciągnięć, wtedy też najbardziej jest ona narażona na uszkodzenia i się zużywa. Po za tym po wyciągnięciu może ona nam spaść na ziemię, do herbaty no wszędzie. Nie daj Boże, żeby czytnik SD miał za wysokie napięcie albo był uszkodzony -> wtedy o fotkach możemy zapomnieć.
    W niektórych kartach podają tą liczbę przy której karta będzie działać prawidłowo... resztę tematu odsyłam do GOOGLE.PL

A...i zdjęcia z czytnika też lecą po kablu
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 13-06-2013 o 12:46
    "Nikon"

Domyślnie

lol... dobre.. pytanie ile włożeń ma kabel!?.... dawno nie słyszałem takich bzdur świetne

ja przestaje tak często spust migawki bo podobno też ma ograniczoną liczbę, ale odsyłam do google.kr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    W życiu nie korzystam z czytnika => prosta zasada, każda karta SD ma określoną liczbę włożeń/wyciągnięć, wtedy też najbardziej jest ona narażona na uszkodzenia i się zużywa. W niektórych kartach podają tą liczbę przy której karta będzie działać prawidłowo... resztę tematu odsyłam do GOOGLE.PL

Ja znowu odwrotnie
    Kawał czasu temu jak miałem jeszcze olympusa e-510 korzystałem z kabelka.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    lol... dobre.. pytanie ile włożeń ma kabel!?.... dawno nie słyszałem takich bzdur świetne

ja przestaje tak często spust migawki bo podobno też ma ograniczoną liczbę, ale odsyłam do google.kr
    Naucz się czytać po "POLSKIEMU" , bo tam jest coś innego napisane...
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 13-06-2013 o 12:51
    "Nikon"

Domyślnie

przeczytałem jeszcze raz i doczytałem o wysokich napięciach czytników... już tego nie czytam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    W życiu nie korzystam z czytnika => prosta zasada, każda karta SD ma określoną liczbę włożeń/wyciągnięć, wtedy też najbardziej jest ona narażona na uszkodzenia i się zużywa. Po za tym po wyciągnięciu może ona nam spaść na ziemię, do herbaty no wszędzie. Nie daj Boże, żeby czytnik SD miał za wysokie napięcie albo był uszkodzony -> wtedy o fotkach możemy zapomnieć.
    W niektórych kartach podają tą liczbę przy której karta będzie działać prawidłowo... resztę tematu odsyłam do GOOGLE.PL

myslalem ze sredniowiecze to juz bylo...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów