Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Domyślnie serwis -zaplata za ekspertyze

Pekla mi obudowa w laptopie przy zawiasie.
    Oddalem lapka do sklepu powolujac sie na Niezgodnosc towaru z umowa.

Pani poinformowala mnie w Mediamark,ze serwis moze odrzucic moje roszczenia i gdy tak sie stanie to bede zmuszony pokryc koszty ekspertyzy i kuriera i najlepiej jakbym sam odeslal sprzet do serwisu Samsunga. -Nie wiem czy chciala mnie zbyc czy udzielic dobrej rady?

Dziwne bo skorzystalem ze swojego konsumenckiego prawa a pekniecie spowodowane bylo zbyt ciezko "pracujacymi" zawiasami co doprowadzilo do odkszalcen klapy i w konsekwencji pekniecia. Pomijam juz kwestie, ze zaczely scierac sie oznaczenia liter z klawiszy -to tez uwzglednilem w protokole zdawczym.

Powiedzcie mi jakie sa koszty takiej ekspertyzy [i czy wogole maja prawo zadac za to pieniedzy?] bo jesli przekrocza wartosc laptopa to nie oplaca mi sie go odbierac.

Ps.Laptopa kupilem 15 m-cy temu.
    Ostatnio edytowane przez flashmen ; 12-06-2013 o 19:32

Domyślnie

Jaki to jest model?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Samsung NP300E5A -kupiony za 1699zl

Domyślnie

Niezgodność towaru z umową nie ma nic do ekspertyzy w serwisie. Jest to roszczenie wobec sprzedawcy i jeżeli nie odpowiedzą Ci w ciągu 14-stu dni, to możesz ich problem. To nie jest gwarancja!
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Tak, maja mi odpowiedziec w ciagu 14 dni.
    Wiec oni maja swoich "ekspertow od ekspertyz" czy wysylaja do dedykowanego serwisu, ktory stwierdzi, ze zrzucilem lapka z 3 pietra?

Domyślnie

Jeżeli usterka wystąpiła w ciągu 6-ciu miesięcy od daty sprzedaży, to przyjmuje się, że ta usterka występowała od samego początku. Nie wiem, co trzeba robić aby wyłamać zawiasy w ekranie laptopa w przeciągu 6-ciu miesięcy. To sklep powinien Ci udowodnić, że celowo zniszczyłeś zawiasy łamiąc laptopa, bo przy normalnym użytkowaniu coś takiego nie ma prawa się zdarzyć. A jak dalej będą Cię straszyć jakimiś kosztami jakichś ekspertyz, to idź do Rzecznika praw konsumentów. Szybko zmienią zdanie.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Nie no spoko, mysle,ze uda sie to zalatwic z pozytywnym skutkiem.
    Laptopa tylko ja uzywam i znam geneze pekniecia tylko,ze oni moga mi wciskac swoje racje i mozemy tak odbijac pileczke bez konca.

Ogolnie zawiasy pracuja z oporem i widac jak pokrywa odkszalca sie w momencie podnoszenia klapki, pech chcial,ze przy drugim zawiasie strzelilo. Niby w niczym to nie przeszkadza ale skoro nie uszkodzilem go mechanicznie to dlaczego mialbym nie reklamowac?

Domyślnie

tylko,ze oni moga mi wciskac swoje racje i mozemy tak odbijac pileczke bez konca.
    Rzecznik praw konsumenta i tej piłeczki nie odbiją. Chyba, że kupowałeś na firmę, ale skoro jest to niezgodność towaru z umową, to raczej nie.

Domyślnie

Nic się nie przejmuj takim gadaniem, pewnie mają to na szkoleniu (żeby zniechęcać klientów do składania reklamacji). Wg moich doświadczeń ze sprzętem komputerowym gwarancja w tym zakresie działałaby równie sprawnie (reklamowałem dwa różne dyski i matrycę w laptopie).
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Wiec nie odbierac lapka jak cos lub nie placic i poinformowac ich,ze sprawe skieruje do Rzecznika?
    Tak, kupowalem jako osoba prywatna. Bylem w sklepie, ludzie brali po 2szt. bo dobra cena to i ja kupilem

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów