Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Loch Cruachan

Domyślnie Loch Cruachan

Kolejny wypad pod namiot, kolejny szczyt zdobyty. Chociaż ten do największych nie należał, gdyż miał tylko 563m n.p.m. Mimo wszystko widoczki były super! Loch Cruachan - jest to małe jezioro tuż u podnóża szczytu Cruachan. Dla mnie osobiście mogło by mieć inna nazwę, np.: wylęgarnia meszek i kleszczy! 5 kleszczy znalazłem na swoim ciele, nawet piwo nie odstraszało ich! Jeśli ktoś zna jakiś przepis aby uwolnić się od tych małych istot chętnie wysłucham.

a teraz już obiecane zdjęcia; standardowo pion i panorama.

Wschód:

|Nikon D200|Sigma10-20mm@10mm|f/10|ISO100|2sek|Polaryzator|Odchylenie +1 E/V|

Zachód:

|Nikon D200|Sigma10-20mm@13mm|f/11|ISO100|2sek|Polaryzator|
    Pod przykrywka większe.
    Pozdrawiam
    Sebastian
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Proszę, nie śmiej się ze mnie ale pisząc "polaryzator" masz na myśli filtr czy jakieś inne ustrojstwo?

Domyślnie

Tylko większa wersja panoramy ma racje bytu ,oba jak zwykle na wysokim poziomie ,miło się wieczorkiem ogląda.
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katia77 Zobacz posta
    Proszę, nie śmiej się ze mnie ale pisząc "polaryzator" masz na myśli filtr czy jakieś inne ustrojstwo?
    Tak, polaryzator to nic innego jak filtr polaryzacyjny. W tym wypadku: Marumi DHG Circular Polarizer Click

Nikt nie jest Alfa i Omega aby wszystko wiedziec...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Pion jest naprawdę dobry, światełko się tam ładnie układa, kolory nienachalne, podoba mi się, z małym "ale"...
    ...jak to bywa w Twoich pionach trochę dla mnie za ciasno jest, drażni te wkradające się jezioro po prawej, i mocno zduszony takim kadrowaniem pierwszy plan.

Panoramę trochę za bardzo podszedłeś z obróbką, pierwszy plan dla mnie za bardzo podkreślony/wyizolowany,
    co przypomina trochę wklejkę, kontrastu też troszkę tam za wiele, wzgórza na horyzoncie [prawa strona] już bardziej naturalne

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Seba jak widać często używasz filtra polaryzacyjnego, a niby do szerokiego się za bardzo nie nadaje ( chodzi o niebo) i tu pytanie czy niebo naświetlasz już bez niego ?
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Niebo rownież naswietlam z polaryzatorem ale juz nie skręcam go tak bardzo bo czasem mogą wyjść "fiołki"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Niebo rownież naswietlam z polaryzatorem ale juz nie skręcam go tak bardzo bo czasem mogą wyjść "fiołki"
    O to właśnie mi chodziło, dzięki wielkie.
    Co do zdjęć to pionik jak dla mnie bardzo fajny, tylko... mam tak samo
    Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    drażni te wkradające się jezioro po prawej

Oglądając panoramkę rzeknę tylko... piękne miejsce, gdyż oglądam na lapku
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Ładnie, po Twojemu, ale pomarudzę na trochę ostre światło na jedynce. Wody z prawej też mogłoby nie być.
    Patrząc na dwójkę myślę jedynie o wielkiej "kadrogenności" tej okolicy - tylko pozazdrościć.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

czy niebo naświetlasz już bez niego ?
    Czy mogę prosić o przełożenie na nasze?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów