Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Monika w

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Monika w

Cześć. Przedstawiam Monikę. Mam nadzieję, że zdjęcia się spodobają. Proszę o opinie i sugestie. Dzięki.
    1.2.3.4.5.6.7.8.
    D800, D7000, N18-105 3.5-5.6, N35 1.8G, N85 1.8G, N24-70 2.8, SB900, SB910

Domyślnie

1 - tak. Całe. Kolory, kadr, nastrój. Nawet stolik z przodu mnie nie irytuje ,
    2 - pięknie, ale wolałbym bardziej na środku i z całą filiżanką, wtedy byłaby historia z kawiarni. Trochę martwe oko w cieniu i nie widać blasku,
    3 - trochę ostentacyjne, widać, że ustawiane,
    4 i 5 - ładne kadry, ale Pani ma nieobecny wzrok, niemalże zamrożony... Dla mnie to niekorzystnie wygląda, trochę - za przeproszeniem - "manekinowo",
    6 - podobne do 4 i 5, ale widać, że te oczy żyją i Pani się zwyczajnie patrzy . Filiżanka mogła być cała, a reszta szkła poza kadrem,
    7 - najlepsze dla mnie z całego zestawu: kadr, naturalność, B&W. ładny, przyjemny portret. Jedyny minus to martwe prawe oko przez brak bliku i wyraźnej tęczówki,
    8 - to niestety w ogóle nie pasuje do reszty. Nic mi się nie podoba osobiście

Dla mnie najlepsze to 2 i 7 mimo wszystko.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Przede wszystkim to na większości zdjęć brakuje ostrości. Na 7 kadrowo jeszcze do zniesienia, nie masz ostrości np. na jednym oku. A to już taki ciaśniejszy kadr - powinna tam być. 3-6 to jak kolega napisał - manekiny.

Chyba przegrałeś na tych zdjęciach ze światłem, a z drugiej strony pewnie nie było go za dużo w tej kawiarnio-piwnicy.

Domyślnie

Zdjęcia może i by były fajne, ale modelka musiałaby troszkę "ożyć"
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Uprawnienia umieszczania postów