Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Flash

Domyślnie

WPKX masz czapkę na głowie to ją noś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Refleksja - zdaję sobie sprawę, że moja osoba (bardziej niż zdjęcia) stanowi tu coś w rodzaju trefnisia...
    Aorta trefnisiów nie pokazuje, wiec wszyscy, ktorzy uwazaja, zes trefnis sa w bledzie.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Powyższa dyskusja tego dowodzi, a Mario dodatkowo potwierdził mi to przez telefon.
    Aortowy fotoedytor myli sie szczegolnie czesto
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-06-2013 o 21:42 Powód: pis. trefnisi-> trefnisiów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Jaka interpretacja prac? Jaki artyzm? Jaka sztuka? Czasami trzeba odpocząć od tych idealnych fotek złożonych z 10 zdjęć, poprawionych z dokładnością do jednego piksela. Zdjęć tak doskonałych, że nie pamiętam ich już po 20 sekundach Podoba mi się kaszana wpkx-a ponieważ nad każdym zdjęciem mogę się zastanowić co autor miał na myśli i szukam na zdjęciu tego czegoś czego ni cholery dostrzec nie mogę I to jest fun Czy to jest sztuka to co prezentuje? Nie wiem!

Po tych pstrykach wpkx-a staram się czasem ocenić jego poziom wrażliwości jako człowieka. Jest inny. Nawet strona internetowa jego sklepu jest inna niż wszystkie jakie w życiu widziałem. Akceptuję go, jego pstryki i dlatego bronię.

Jan Matejko, Pablo Picasso? Gdzie miejsce dla Nikifora Krynickiego, Teofila Ociepki, Henriego Rousseau, Louis Vivina?

Post Scriptum:
    Dyskusji nie będę ciągnąć / podejmować. Jest to forum fotograficzne (choć bardziej o sprzęcie i technikach) i faktycznie należy promować tylko fotografie bardzo dobre. Te kiepskie (czyt. niezgodne z zasadami) należy krytycznie omawiać wskazując autorom CO i DLACZEGO jest niewłaściwe na zdjęciu - w celu edukacji za co jestem WAM WSZYSTKIM wdzięczny. Inna sprawa, że wpkx nie prosił o żadne opinie. Co najwyżej można go poprosić o bardziej przemyślane wybory co do prezentacji zdjęć gdyż nieostre koty itp. nie wnoszą niczego dobrego.
    Mało kiedy daje ślad swojej obecności na forum, ale mimo wszystko, podobnie jak kolega, zawsze zajrzę do wątku kolegi wpkx. Nie szukam u niego prostych, oczywistych, idealnie naświetlonych, wypudrowanych kadrów. Każdy wątek wpkx-a jest inny, i każdy jest magiczny. Nie ma dwóch wpkx, tak, jak nie ma dwóch takich samych kadrów. I podobnie jak kolega nie szukam przesłań,artyzmu,czy w końcu sztuki. Szukam u wpkx niepowtarzalności, swoistego widzenia świata. Jakby każdy widział świat tak samo byłoby masakrycznie nudno. Należy się cieszyć że takie zdjęcia jak wpkx-a można oglądać, bo dzięki tym kadrom jeszcze jest sens czytania tego forum, które przekształca się w forum techniczne.

Domyślnie

Jak juz wszystko zostalo powiedziane to zapraszam do Aorty 6, gdzie wpkx (Woytek P. Kowalczyk dla niewtajemniczonych) prezentuje znikoma czesc swojego fotograficznego dorobku.

Do obejrzenia np. tutaj: http://issuu.com/aortamag/docs/aorta06

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów