Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Flash

Domyślnie

Jaka interpretacja prac? Jaki artyzm? Jaka sztuka? Czasami trzeba odpocząć od tych idealnych fotek złożonych z 10 zdjęć, poprawionych z dokładnością do jednego piksela. Zdjęć tak doskonałych, że nie pamiętam ich już po 20 sekundach Podoba mi się kaszana wpkx-a ponieważ nad każdym zdjęciem mogę się zastanowić co autor miał na myśli i szukam na zdjęciu tego czegoś czego ni cholery dostrzec nie mogę I to jest fun Czy to jest sztuka to co prezentuje? Nie wiem!

Po tych pstrykach wpkx-a staram się czasem ocenić jego poziom wrażliwości jako człowieka. Jest inny. Nawet strona internetowa jego sklepu jest inna niż wszystkie jakie w życiu widziałem. Akceptuję go, jego pstryki i dlatego bronię.

Jan Matejko, Pablo Picasso? Gdzie miejsce dla Nikifora Krynickiego, Teofila Ociepki, Henriego Rousseau, Louis Vivina?

Post Scriptum:
    Dyskusji nie będę ciągnąć / podejmować. Jest to forum fotograficzne (choć bardziej o sprzęcie i technikach) i faktycznie należy promować tylko fotografie bardzo dobre. Te kiepskie (czyt. niezgodne z zasadami) należy krytycznie omawiać wskazując autorom CO i DLACZEGO jest niewłaściwe na zdjęciu - w celu edukacji za co jestem WAM WSZYSTKIM wdzięczny. Inna sprawa, że wpkx nie prosił o żadne opinie. Co najwyżej można go poprosić o bardziej przemyślane wybory co do prezentacji zdjęć gdyż nieostre koty itp. nie wnoszą niczego dobrego.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 14-06-2013 o 12:17 Powód: nie stawiamy spacji przed znakami pytania, wykrzyknikami...
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    Sweet focia dziewczyny z kicia i oczojebnym mazem bokehowym
    Dyskutujmy pod zdjeciami woytka pod ktorymi naprawde warto
    Jak się człowiek zastanowi dlaczego Woytek wrzucił kiepskią* i nic niemówiącą sweet focię dziewczyny pod ścianą z oczojebnym bokehem w tle akurat do tego działu to może się okazać że właśnie tu warto podyskutować. Przecież przypadkiem tego nie zrobił

* - oczy są nieostre
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 14-06-2013 o 11:45
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Zakladajac tu jakies drugie dno
    To powod jaki mogl mu przyswiecac byl taki sam jak wrzucenie tutaj niedawno foty z sama kicia
    Moze po prostu woytek albumowa focie z przewaga mazow z jakis osobistych pobudek lubi i chcial sie nia podzielic
    Nie doszukujmy sie wiec na sile jakis manifestow
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 14-06-2013 o 12:18 Powód: "poprostu", "pobodek"
    Road to Manila

Domyślnie

Gundrum - nie o tych zasadach mówiłem, to są zasady wstawiania zdjęć na forum. Miałem na myśli zasady dot. kadrowania, mocnych punktów, obróbki itd. , które nota bene, dość często jako pierwsze pojawiają się przy komentarzach pod wstawianymi zdjęciami, w których nikt nie dopatruje się niczego więcej prócz zwykłego "pstryku". W najgorszym przypadku ograniczają się tylko do lakonicznych stwierdzeń cyt. "do śmieci". Tam nie ma komentarzy czy autor coś potrafi czy też nie, jakie jest jego pochodzenie itd. i dyskusje te nie wzbudzają takich emocji jak w tym temacie.

Ponadto - nie czepiam się tego zdjęcia, tylko wyraziłem swoją opinię o tym, co na nim widzę z dopiskiem na końcu "niestety" - co oznacza, że z różnych powodów nie znalazłem tego, co autor zobaczył w tym fragmencie uchwyconej rzeczywistości, bez wnikania w szczegóły dlaczego.

Panerai pisze - cyt. " Czasami trzeba odpocząć od tych idealnych fotek złożonych z 10 zdjęć, poprawionych z dokładnością do jednego piksela". Cieszę się, że tak myślisz i zgadzam się z Tobą w 100%. Co mają jednak zrobić osoby, które takie coś zrobiły wstawiając jakąś fotkę, która od samego początku jest jechana za zły kadr tak bardzo odbiegający od ideału od którego właśnie chcesz odpocząć???? Dla nich miał to być odpoczynek od ideału, który został zburzony dyskusją nie na temat.... dlaczego wtedy nikt nie odpoczywa od idealnych fotek,tylko daje negatywne komenty za jego brak wytykając słaby kadr????

Ogólnie co zauważyłem tu na forum, to trzeba mieć niesamowite wyczucie, by wiedzieć, kiedy i w jaki sposób skomentować jakieś zdjęcie lub też tylko wyrazić swoją opinię, by czasami nie urazić autora tematu wbijając się z nie trafionym komentarzem. I wtedy faktycznie chyba zaczyna się zasada działania TWA....

Także kończę udział w tej dyskusji, gdyż znacznie odbiegła ona od istoty zagadnienia, jakim jest fotka wpkx-a.

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Inna sprawa, że wpkx nie prosił o żadne opinie. Co najwyżej można go poprosić o bardziej przemyślane wybory co do prezentacji zdjęć gdyż nieostre koty itp. nie wnoszą niczego dobrego.
    PROŚCIE A BĘDZIE WAM DANE!!!!!!!! - Panerai przepraszam, ale nie mogłem się opanować..... tego to tu chyba jeszcze nie było...
    Ostatnio edytowane przez soniq2 ; 14-06-2013 o 13:20

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Problem w tym, że jeśli ktoś został naznaczony i ma w sobie to coś; to nawet jak postawi prostą kreskę, czy popełni mniej lub bardziej przypadkowy pstryk; będzie on coś sobą wyrażał i przyciągał uwagę części oglądających, potrafiących dopatrzeć się w tym czegoś głębszego.
    I przeciwnie, o kant rozbić ekierki i laserowe niwelatory, wszelkie presety i akademickie wywody. Jak coś, czy ktoś nie ma duszy, znaczy się nie żyje.
    Traktowanie regulaminem i próba ujęcia w ramy i wzory czegoś co jest tak ulotne i metafizyczne jak pojęcie sztuki, pachnie socrealizmem.
    Sam Woytek też może się oczywiście od wszystkiego odcinać i zaprzeczać, negować i udowadniać, że jego zdjęcia nie aspirują, że pstryka, bo lubi; tylko po co?
    Skoro zdjęcie, obraz czy rysunek staje się faktem udostępnionym oczom oglądających i odczuwających, żyje już własnym życiem i żaden regulamin tego nie zmieni http://www.witkacy.mnw.art.pl/firma/regul.htm

Domyślnie

Jezu, ludzie, toz to zwykla kobita z kotem z czadowo pomazanym tlem... Nie doszukiwalbym się przeslan i tajemnych znaczen.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Jezu, ludzie, toz to zwykla kobita z kotem z czadowo pomazanym tlem... Nie doszukiwalbym się przeslan i tajemnych znaczen.
    No nie ma. Fot albumowy, dla osób trzecich, bez konotacji rodzinnych wręcz bezwartościowy, o czym pisałem w poście #6. Co nie zmienia faktu, że to jest dobre foto.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Jaka interpretacja prac? Jaki artyzm? Jaka sztuka? Czasami trzeba odpocząć od tych idealnych fotek złożonych z 10 zdjęć, poprawionych z dokładnością do jednego piksela. Zdjęć tak doskonałych, że nie pamiętam ich już po 20 sekundach Podoba mi się kaszana wpkx-a ponieważ nad każdym zdjęciem mogę się zastanowić co autor miał na myśli i szukam na zdjęciu tego czegoś czego ni cholery dostrzec nie mogę I to jest fun Czy to jest sztuka to co prezentuje? Nie wiem!
    Jeden z lepszych i bardziej przemyślanych komentarzy, które czytałem na forum. Oby więcej takich.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

A mi w tych zdjęciach najbardziej podoba się to że Autor zdjęć ma na Was taki wpływ a zdjęcie jak każde inne może lepsze technicznie od innych a może i nie i to tyle w tym temacie

Domyślnie

Wszystko chyba zostało powiedziane. Na koniec wypadałoby choć parę słów od autora...
    Zatem - przede wszystkim dziękuję za wpisy. Niektórym - a w szczególności tym, którzy napisali niemalże jota w jotę to, co sam mógłbym (albo nawet co powinienem) napisać - dziękuję szczególnie.
    Refleksja - zdaję sobie sprawę, że moja osoba (bardziej niż zdjęcia) stanowi tu coś w rodzaju trefnisia. W jakiś sposób sam wpadłem w pułapkę swojego sposobu przedstawiania świata.
    Powyższa dyskusja tego dowodzi, a Mario dodatkowo potwierdził mi to przez telefon.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów