sporo tu gotujących tylko sie pochowali. Tez tak własnie myślę o Tefalu. Mam nadzieje ze nikt mi tu nie wyjedzie z patelniami za tysiaka bo to byłaby juz gruba przesadaWystarcza gary przez które spac nie mogę hehehe
Szukaj
sporo tu gotujących tylko sie pochowali. Tez tak własnie myślę o Tefalu. Mam nadzieje ze nikt mi tu nie wyjedzie z patelniami za tysiaka bo to byłaby juz gruba przesadaWystarcza gary przez które spac nie mogę hehehe
Jeśli ktoś naprawdę szuka garnków na całe życie to polecam Paderno. Fakt mówimy tutaj o innych cenach i za równowartość zestawu z Ikea tutaj zapłacimy tyle samo za pokrywke.
Ale naprawdę warto.
Używam na codzień, powoli dokupujac co jest akurat potrzebne.
Fuji: X100, X-Pro1, X-T2
Ja używam na codzień Zeptera, ale to faktycznie jest zdecydowanie inny koszt.![]()
Takie?:
A patelni też używam z IKEA 365+ i drugiej tefala, ale jakiejś podstawowej.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
olej tefale i wszysktie inne marketowe badziewia.
kup porzadna zeliwna patelnie. jak bedizesz o nia dbal to beda z niej korzystac twoje wnuki.
jak nie zeliwna to zainwestuj w stalowa z jakiejs przyzwoitej linii gastro. poczatkowy wydatek wiekszy ale przyjemnosc pracy i trwalosc olbrzymia.
okreslenie podstawowa patelnia jest dosc szerokie .. u mojej znajomej tak nazywa sie patelnia do nalesnikow ;P
ja za podstawe traktuje patelnie typu "pol wok", bo ciezkiego zeliwnego woka nie chce mi sie na co dzien wyciagac i myc po gotowaniu.
jak chesz pare linkow to moge ci podeslac na priw
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
W założonym budżecie (400-500) to tylko Berghoff. Wybór wzorów jest duży. Używam już kilka ładnych lat i są jak nowe. W prostym zestawie jest jedna głęboka patelnia (do duszenia mięsa). Jak moja połówka coś kiedyś na niej przypaliła, to myślałem już, że będzie do wyrzucenia (mówię o patelni) Po namoczeniu w wodzie i delikatnym wyczyszczeniu była jak nowa. Resztę patelni teflonowych używamy z Tefalu. Chyba z przyzwyczajenia i dlatego, że są stosunkowo nie drogie.
Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10
Mój wybór padł na Ikea 365+ czy jak im tam. Jest jakaś tam gwarancja, względnie porządnie wyglądają, nadają się do indukcji, i cena nie powiem przyzwoita - zwłaszcza w mojej obecnej sytuacji to jest istotny aspekt. Zestaw 3 garnków z patelnią zamierzam z czasem (jeśli z tych będę zadowolony) rozbudować o kilka elementów.
dzięki wszystkim za podpowiedzi.
mialem komplet Tefala.... 4 garnki + patelnia. Fajne i praktyczne. Jeden uchwyt obslugujacy wszystkie naczynia. ciekawie zaprojektowane pokrywki, sluzace jednoczesnie za hermetyczne dekle w razie potrzeby przechowywania jedzenia w lodowce. I po ok. 2 latach wszystkie wyladowaly w smietniku. Po slynnej tefalowskiej powloce nie pozostal slad...mimo ze dbalem o nie (bez przesady ale pilnikiem tego nie szorowalem) Jak dla mnie nieporozumienie. Kasa jaka zaplacilem ża te gary, miala sie nijak do ich trwalosci. Z czystym sumieniem polecam garnki z Ikei. Te ze stali nierdzewnej...nie wiem jak sie nazywaja. Wiem przynajmniej ze nie nalykam sie znow teflonu czy jakiej tam innej farbki sie uzywa do srebrzenia tych garow
ps. Ikea 365+
Ostatnio edytowane przez mackaron ; 28-06-2013 o 07:24
Skontaktuj się z nami